stefan zerweck - porsche digital - 2020.

Infinum i Porsche Digital zajedno osnovali tvrtku Porsche Digital Croatia

Infinum, hrvatska tvrtka za dizajn i razvoj softvera i Porsche Digital, podružnica legendarnog njemačkog proizvođača sportskih automobila Porschea, u Hrvatskoj pokreću novu kompaniju – Porsche Digital Croatia. Razvojni centar za digitalne tehnologije s radom kreće krajem rujna iz zagrebačke Strojarske ulice.

U iduće tri godine planiraju zaposliti 100 stručnjaka koji će raditi na dizajnu i razvoju softvera, umjetnoj inteligenciji i strojnom učenju, razvijajući proizvode i usluge koji unapređuju digitalni ekosustav. U novoj kompaniji partneri Infinum i Porsche Digital imaju jednake vlasničke udjele. Prema poslovnim planovima, u tvrtku i razvoj proizvoda uložit će se 10 milijuna eura.

“Iza nas je 15 godina iskustva u kreiranju digitalnih proizvoda i usluga na velikim projektima i veselimo se prilici da s Porscheom oblikujemo digitalnu budućnost. Tržište automobilske industrije progresivno se prilagođava novim tehnologijama i poslovnim modelima pa će oni koji danas izazivaju promjene dugoročno oblikovati digitalno tržište”, rekao je Tomislav Car, direktor Infinuma.

“Aktivno istražujemo sve mogućnosti digitalizacije. Zato nam je potrebna internacionalna mreža u kojoj će timovi dijeliti znanje i inspirirati jedni druge. Otvaranje tvrtke u vlasništvu Infinuma i Porschea strateški je pothvat za širenje globalnog inovacijskog ekosustava. Narano, uz Infinum kao snažnog partnera”, dodao je Stefan Zerweck, Chief Operating Officer (CEO) u Porsche Digitalu.

Stručnjaci zaposleni u tvrtkama Porsche Digital Croatia i Infinum u multidisciplinarnim će timovima razvijati široku paletu proizvoda

Neki od tih proizvoda bit će orijentirani na poboljšanje procesa i kvalitete unutar Porschea, odnosno VW grupacije. Dio će biti orijentiran prema krajnjim kupcima i poboljšanju njihova korisničkog iskustva. Dodao je kako je tvrtka Infinum točno ono što su u Porsche Digitalu tražili. Lokalno su prepoznati kao nagrađivan poslodavac, rade na velikim i kompleksnim projektima za globalne klijente. Ali i ulažu u edukaciju i zadovoljstvo svojih zaposlenika.

Zagreb i Hrvatska kroz ovaj su pothvat prepoznati kao odlična prilika za privlačenje talenta u području tehnologije i inovacija s obzirom na postojeću snažnu tehnološku zajednicu, kredibilne fakultete i stručne talente. Porsche Digital Croatia dodatno će ojačati taj imidž Zagreba i Hrvatske i proširiti ga ozbiljnije prema autoindustriji.

tomislav car - infinum - 2020

O tvrtci Infinum

Tvrtka Infinum ima 15 godina iskustva u razvoju vrhunskih digitalnih proizvoda te je nezavisna agencija za dizajn i razvoj softvera osnovana 2005. godine. S timom od preko 250 stručnjaka, Infinum isporučuje vrhunska softverska rješenja globalnim klijentima, bez obzira je li riječ o uzbudljivom start-upu ili već etabliranoj kompaniji i to u različitim industrijama. Stručnost Infinuma leži u razvoju digitalnih proizvoda koji tvrtke i njihovo poslovanje čine efikasnijima, a kupcima olakšavaju život.

Njihove proizvode koriste milijuni ljudi diljem svijeta, a kvalitetu rada potvrđuju brojne nagrade i industrijski autoriteti poput Deloittea i Inc. 5000. Uz rad za klijente, stručnjaci zaposleni u Infinumu nesebično dijele svoje znanje kroz različite inicijative te kroz autorske projekte kao što je Infinum Akademija demonstriraju svoju posvećenost zajednici u kojoj posluju. Više doznajte na mrežnim stranicama infinum.com.

O tvrtci Porsche Digital Croatia

Porsche Digital tehnološki je i digitalni laboratorij proizvođača sportskih automobila sa sjedištem u njemačkom Zuffenhausenu. Fokus je kompanije pronalaženje i skaliranje novih digitalnih poslovnih modela i optimizacija postojećih proizvoda. Porsche Digital podružnica je tvrtke Porsche AG i specijalizirana za razvoj digitalnog sadržaja i usluga, inženjering vrsnih industrijskih rješenja i pokretački je mehanizam digitalnog ekosustava.

Uključujući novi ured u Zagrebu, globalnu mrežu inovacija Porsche Digitala čine ukupno četiri lokacije u Europi i još četiri dodatna ureda u Izraelu, Kini i SAD-u. Preostali digitalni razvojni centri smješteni su u Ludwigsburgu, Berlinu, Tel Avivu, Šangaju, Atlanti i Silicijskoj dolini. U srpnju 2020. godine Porsche Digital preselio je ured iz San Joséa u Palo Alto, samo središte Silicijske doline.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -