ikea lokalt / 2021.

IKEA Lokalt – kolekcija nastala u suradnji sa socijalnim poduzetnicima

Na globalnom on-line eventu održanom u četvrtak, 22. travnja 2021. godine, IKEA je predstavila svoju novu kolekciju LOKALT. Kolekcija je proizvedena u suradnji sa socijalnim poduzetnicima iz Indije, Jordana i Tajlanda.

IKEA LOKALT je rezultat suradnje suvremenih dizajnera iz Ammana, Delhija i Bangkoka s dizajnericom iz tvrtke IKEA. Ovdje je riječ je o živopisno izrađenom tekstilu i keramici u kojoj se lokalne tradicije spajaju s pripadajućim obrtima. Svaka navlaka za jastuke, prostirka, košara i zdjela govore o ravnopravnosti, inkluzivnosti i egzistenciji u regijama u kojima je to najpotrebnije.


“LOKALT je kolekcija s modernim i izražajnim shvaćanjem tradicionalnog ručnog rada i obrtništva. Puna je neobičnih detalja koji pričaju priče s mjesta na kojima se predmeti zapravo proizvode. Keramika odaje počast tajlandskom načinu posluživanja hrane, svakodnevni život u Jordanu i napose Ammanu nazire se u tekstilima za dom. Ekspresivni motivi na navlakama za jastuke i prostirkama nadahnuti su indijskim naslijeđem”, rekla je Maria O’Brian, kreativna voditeljica u Range&Supply odjelu tvrtke IKEA.

Inicijativa IKEA Socijalno poduzetništvo nastoji omogućiti bolji svakodnevni život stvaranjem dugoročnih prilika za posao i egzistenciju za ranjive skupine zahvaljujući poslovnim partnerstvima. Inicijativom Socijalno poduzetništvo IKEA razvija brojne proizvode s obrtnicima iz cijelog svijeta još od 2013. godine. Dodajmo da će kolekcija LOKALT doći u prodaju u robnu kuću IKEA Zagreb sredinom lipnja 2021. godine. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama na adresi ikea.com.

Tagged