ikea omtanksam fotelja / IKEA 2020

IKEA OMTÄNKSAM – nova kolekcija udobnog namještaja i dekora za dom

Naši domovi mjesta su gdje ujutro započinjemo dan, kamo se vraćamo da bi napunili baterije, navečer se opustili ili kvalitetno proveli vrijeme s najmilijima – stoga je logičan izbor IKEA OMTÄNKSAM. IKEA smatra da bi dom trebao biti osobno utočište, najsigurnije mjesto osmišljeno da doprinese dobrobiti svojih stanovnika. Ako su mudro odabrani, predmeti kojima su nam domovi opremljeni mogu igrati važnu ulogu u postizanju fizičke i mentalne dobrobiti.


No, unatoč tomu, skloni smo olako previdjeti aspekte dobrog dizajna. Uspjeh savršeno dizajniranih predmeta ovisi o pravoj znanstvenoj disciplini – ergonomiji. Ona primjenjuje teoriju, principe, istraživanja i metode kako bi se optimizirala dobrobit za ljude. Stručnjaci iz ovog područja neprekidno nastoje shvatiti kako proizvod, radno mjesto ili cijeli sustav mogu najbolje odgovoriti na potrebe ljudi i ljudskog tijela.

Ergonomija ne uključuje samo znanje iz anatomije i inženjerstva

Ona uključuje i psihologiju te druge važne čimbenike. Od dobro planiranog prostora i dobrog držanja tijela do tehnologije i digitalnih alata. A njih koristimo kako bi se brinuli o temperaturi, vlazi, osvjetljenju i buci. Upravo je kolekcija IKEA OMTÄNKSAM razvijena u suradnji sa stručnjacima za ergonomiju. Ali i fizioterapeutima i istraživačima iz industrije njege. Na primjer, na OMTÄNKSAM stolici lako je sjediti i s nje ustati, jer visoki i široki nasloni omogućavaju da poduprete ruke. Za još udobnije sjedenje, stolici dodajte jastuk iz iste kolekcije, ispunjen mekanom pjenom koja se prilagođava obliku tijela. Stol iz ove kolekcije lako bi mogao proći i kao radni. Naime, otporan je na ogrebotine pa ne morate brinuti o njegovoj površini.

Naravno, udobnost treba biti srž našeg prostora, čak i kada ne radimo. Za ugodne trenutke opuštanja predlažemo vam IKEA OMTÄNKSAM fotelju i podnožnik, odlična rješenja za vrijeme koje ćete provesti sjedeći, čitajući omiljeni roman ili gledajući dobar film. Za dodatno opuštanje, iskušajte višenamjenski jastuk iz iste kolekcije, lako sklopivi proizvod koji se može koristiti na različite načine.

Dobar san za dobar dan – IKEA OMTÄNKSAM

Trećinu svoga života prosječan čovjek provede spavajući pa je važno osigurati dobar odmor tijekom sna. IKEA nudi niz dobrih rješenja, a jedno od njih je i KLUBBSPORRE ergonomski jastuk s dvije vrste udobnosti: mekom memorijskom pjenom s jedne te hladnim gelom s druge strane. Tijekom noći održava idealnu temperaturu te značajno pridonosi ugodnom spavanju.

Prozračna i ugodna posteljina također je važna. Navlake za krevet NATTJASMIN, s elastičnim rubovima svilenkasto su meke, izrađene su od liocela i pamuka iz održivog uzgoja, i pomoći će vam da ostvarite odmor koji zaslužujete. Od istih su materijala izrađeni i ALPDRABA jastučnice i navlake za poplune pa je u njima ugodno spavati, a imaju i izražen sjaj koji vašem krevetu daje lijep izgled. Mješavina pamučnih i liocelijskih vlakana upija i isparava vlagu, što omogućava ugodnije spavanje tijekom cijele noći. Volite li pak višebojni tekstil i razigrane uzorke, potražite proizvode iz kolekcije SKOGSFIBBLA – jastučnice i navlake za poplune izrađene su od prozračnog pamučnog tkanja i zasigurno će vam pomoći ugodno spavati – i sanjati egzotična mjesta.

IKEA OMTÄNKSAM – atmosfera u skladu s vašim potrebama

Za ugodnu atmosferu u domu ključni su zvuk i svjetlo. Tu na scenu stupa kolekcija SYMFONISK, koja će se lako uklopiti u dekor bilo koje sobe. U njoj su dva vrhunska wi-fi zvučnika – jedan dizajniran kao stolna svjetiljka pa širi i ugodno svjetlo, a drugi možete koristiti obješen na zid, kao policu za knjige ili umjesto noćnog ormarića.

Kvaliteta zraka također je važna, pogotovo za ugodniji osjećaj u domu. Na tom su tragu GUNRID zavjese – njihova tkanina ima površinski sloj na bazi minerala koji, kad dođe u kontakt s prirodnom dnevnom svjetlošću, razgrađuje zagađivače zraka. Ukratko, proizvod je to koji koristi energiju sunca za pročišćavanje zraka u vašoj kući – može li biti više cool no što jest?

Udobnost na otvorenom održava dobro raspoloženje

Ljeto je stiglo pa otvoreni prostori – jednako gradski balkoni kao i prostrani zeleni vrtovi – mogu postati kutci za slobodno vrijeme i sanjarenje. Obiteljska okupljanja ili večere s bliskim prijateljima izuzetno su važni kako bi se osjećali dobro, a proizvodi iz ÄPPLARÖ kolekcije mogu vam pomoći da svojim gostima pružite sve potrebno. Kolekcija se sastoji od vrlo otpornih drvenih proizvoda za opremanje vanjskih prostora. Preklopni stol je odličan izbor za zabavu na otvorenom, a manji – i jednako tako sklopivi – lako će se uklopiti na vaš balkon. Ne zaboravite ni stolice! Možete odabrati sklopive i uštedjeti prostor. Ili one s naslonima za ruke za dodatnu udobnost.

Upotpunite dekor i dodajte malo ugode prostoru koristeći meke IKEA jastuke iz obitelji HALLÖ. Savršeno će se uklopiti te pomoći da uživate u udobnosti tijekom druženja. Dolaze u različitim oblicima i veličinama, a izuzetno ih je lako održavati. Druga sjajna opcija je jastuk za sjedište i naslon FRÖSÖN / DUVHOLMEN, izrađen od recikliranih PET boca i obojen na održiviji način, zbog čega i njegova boja duže traje na suncu.

Asortiman IKEA HAVSTEN uključuje sofe i fotelje

Sofe i fotelje dizajnirane su tako da se osjećate kao da sjedite u dnevnoj sobi na otvorenom. Ovi komadi su također vrlo izdržljivi, a njihova neutralna baza omogućava da ih lako reorganizirate prema svojimpotrebama i željama, dok duboka sjedala opremljena mekim jastucima nude udobnost oblaka.

Bez obzira u kojem stilu ga želite urediti i na koji način preurediti svoj dom u idealno ljetno odmorište, IKEA nudi brojne mogućnosti. Pri tome, ne zaboravite na ergonomiju, jer ona je možda i najvažniji saveznik vašeg prostora i ukupne dobrobiti za vas. I naravno – IKEA stručnjaci uvijek su vam dostupni za rješavanje svih dvojbi i pomoć prilikom odabira najboljih rješenja. Više doznajte na mrežnim stranicama IKEA-e na adresi ikea.com/hr.

VIDEO: IKEA OMTÄNKSAM tallrikar

Tagged