andreas fredriksson i rasmus logstrup jensen / ikea 2020.

IKEA i LEGO predstavljaju BYGGLEK – igru u kojoj će uživati djeca i odrasli

IKEA of Sweden AB i LEGO Grupa predstavili su dugoočekivani ishod svoje suradnje – dva svjetski poznata brenda udružila su snage kako bi stvorili razigrano rješenje za pohranu pod nazivom BYGGLEK. Sastavljena od niza kutija za odlaganje s LEGO ispupčenjima te posebnog kompleta LEGO kockica, nova BYGGLEK kolekcija nastoji potaknuti igru i pružiti više zabave u organizaciji doma.

Snažno vjerujući kako igra čini domove i svijet boljim mjestima, IKEA i LEGO udružili su se u uklanjanju prepreka za igru u svakodnevnom životu, stvorivši praktično i razigrano rješenje, u kojem će djeca i odrasli moći zajedno uživati.


Igra je najintuitivniji i vrlo snažan način da djeca uče i razvijaju se. Međutim, kada su u pitanju igra i kreativnost kod kuće, djeca i odrasli nerijetko imaju različite poglede. Tamo gdje odrasli često vide nered, djeca vide poticajno i kreativno okruženje u kojem se prirodno žele igrati i odmoriti – i onda opet sve iznova ponoviti.

Pospremajući i reorganizirajući dječji kreativni prostor tijekom igranja ne samo da narušavamo njihovu igru, već i njihov kreativni izraz i razvoj. Stoga su dvije tvrtke željele stvoriti rješenje za odlaganje koje samo po sebi nudi zabavno i razigrano iskustvo. Kutije iz serije BYGGLEK s gornje i prednje strane opremljene su LEGO ispupčenjima, pa ih djeca mogu iskoristiti za odlaganje, ali i kao dio svojih LEGO kreacija – mogu u njih pohraniti svoje stvari ili ponosno izložiti svoje ideje na njima.

IKEA LEGO BYGGLEK – kolekcija ispreplitanja pohrane i igre

“IKEA oduvijek vjeruje u moć igre. Igra nam omogućava istraživanje, eksperimentiranje, sanjanje i otkrivanje. Tamo gdje odrasli često vide nered, djeca vide poticajno kreativno okruženje, a BYGGLEK će pomoći u premošćivanju jaza između ta dva pogleda, sve kako bi se osigurala kreativnija igra u domovima širom svijeta. Osim toga, kolekcija BYGGLEK savršeno se slaže s ostalim IKEA proizvodima, omogućavajući da kreativnost vaše djece postane lijep i jedinstven ukras vašeg doma”, rekao je Andreas Fredriksson, dizajner tvrtke IKEA.

Govoreći o kreativnom rješenju, Rasmus Buch Logstrup, dizajner iz LEGO Grupe, kaže da je “BYGGLEK više od kutija. Kolekcija je ispreplitanje pohrane i igre. BYGGLEK obiteljima nudi kolekciju proizvoda koji pomažu stvoriti prostor za više igre u njihovoj svakodnevici – potičući kreativnost i omogućujući im više zabave. To je mogućnost za igru, prikazivanje cool kreacija, i stalnog ponavljanja igre – prepravljene, iznova stvorene ili započete ispočetka. BYGGLEK je priča o beskrajnim mogućnostima, baš kao što su i LEGO kockice.”

Kolekcija BYGGLEK sastoji se od 4 različita proizvoda

BYGGLEK dolazi u setu od tri male kutije, dva seta većih kutija te seta LEGO kockica za početak novog i razigranog doživljaja. BYGGLEK se može koristiti s bilo kojim postojećim i budućim LEGO elementima, jer su ispupčenja korištena na poklopcu i na prednjoj strani kutija dio standardnog LEGO sustava.

LEGO igre omogućuju djeci kreiranje i rekreiranje vlastitih priča, koja ovim procesom razvijaju ključne vještine 21. stoljeća. Nadamo da će s BYGGLEK kolekcijom proširiti iskustvo igranja te stvoriti zabavna kreativna rješenja za pohranu koja su jednako zaigrana koliko i funkcionalna. Kolekcija BYGGLEK bit će dostupna u robnoj kući IKEA Zagreb od 1. listopada 2020. godine, a više doznajte na IKEA Facebook stranici.

Tagged