green friday 2020 - ikea hrvatska

IKEA Hrvatska uvodi Green Friday – ponuda koja doprinosi zajednici

Što kada se “Black Friday” ne bi odnosio samo na nabavu za vaš dom, već i na darivanje za druge domove? Ne samo na potrošnju za svoj dom, već i na štednju za njega. I ne samo na gomilanje novih stvari, već na rješavanje starijih?

U tvrtci IKEA Hrvatska jako vole “Black Friday“, ali istovremeno vole i sklapanje dobrih poslova. Zato su se odlučili da bi mogli sklopiti višestruko dobar posao koji će biti i na dobrobit zajednice i na dobrobit planeta.


Zato se ovaj Black Friday pretvara u Green Friday! Tijekom deset dana, od 24. studenog do 3. prosinca 2020. godine, IKEA će otkupljivati isluženi IKEA namještaj po dvostruko većoj cijeni od njezine procijenjene vrijednosti.

U zamjenu za prodani namještaj, kupci će dobiti vaučere s iznosom koji mogu potrošiti u robnoj kući IKEA Zagreb, a vrijednost vaučera ovisit će o stanju vraćenog namještaja.

Dvostruka ponuda vrijedi samo za kupce koji su ujedno i članovi kluba IKEA FAMILY

Sav vraćeni namještaj tijekom navedenog razdoblja bit će doniran za projekte u zajednici kako bi se pomoglo onima koji su najviše pogođeni pandemijom koronavirusa. Nakon ove kampanje, usluga otkupa namještaja nastavit će djelovati, a otkupljeni će se namještaj ponovo prodavati na odjelu Kakvo je, takvo je u robnoj kući IKEA Zagreb.

Kako bi se pridružili inicijativi u Hrvatskoj, kupci trebaju slijediti nekoliko jednostavnih koraka, dok će se IKEA pobrinuti da se sve preventivne mjere stalno provode. Najprije, kupci trebaju napraviti obveznu online procjenu vrijednosti namještaja tijekom desetodnevnog razdoblja kampanje Green Friday.

To se može učiniti uz pomoć internetskog alata koji koristi posebnu matricu cijena, ovisno o stanju namještaja

Potom će dobiti QR kod, procijenjenu vrijednost i broj prijave predmeta. Svi predmeti trebaju se donijeti potpuno sklopljeni u robnu kuću IKEA Zagreb, na odjel Povrata i zamjena, od 24. studenog do kraja 2020. godine.

Zaposlenici tvrtke IKEA provjerit će fizičko stanje namještaja, a kupcu će se ponuditi konačna procjena cijene predmeta. Ako prihvate ponudu, IKEA će izvršiti otkup i ponuditi im vaučer s tim iznosom, dok će namještaj biti doniran ili prodan. Svi vraćeni proizvodi dezinficirat će se u skladu sa sigurnosnim mjerama za COVID-19, ovisno o vrsti materijala i stanju proizvoda.

IKEA kupci čiji vraćeni namještaj izgleda kao nov i bez ogrebotina, dobit će vaučer čija je vrijednost 50 posto prvobitne cijene namještaja

Dok će namještaj u vrlo dobrom stanju, s manjim ogrebotinama, IKEA otkupiti u vrijednosti 40 posto od prvobitne cijene. Konačno, već isluženi namještaj s više ogrebotina bit će otkupljen u vrijednosti 30 posto od prvobitne cijene.

Transformacija maloprodajnog poslovanja važan je dio cirkularnog putovanja Ingka Grupe, a kampanja Green Friday dio je cjelokupnog putovanja prema stvaranju cirkularne i klimatski pozitivne tvrtke IKEA do 2030. godine, što uključuje sve IKEA proizvode izrađene od obnovljivih ili recikliranih materijala.

Trenutačno 45 posto ukupnih globalnih emisija ugljika dolazi od načina na koji svijet proizvodi i koristi svakodnevne proizvode, pa kampanja predstavlja priliku za rješavanje neodržive potrošnje i njezinog utjecaja na klimatske promjene u doba godine kada se bilježi pojačana kupnja.

Više informacija doznajte na mrežnoj stranici IKEA Hrvatska na adresi ikea.com/hr/.

Tagged