IKEA Hrvatska / 5. godina poslovanja u brojkama / 2019.

IKEA Hrvatska obilježila svoj 5. rođendan – koji su najprodavaniji proizvodi?

Robna kuća IKEA Zagreb obilježila je jubilarnu, petu obljetnicu poslovanja u Hrvatskoj. Tim povodom, tvrtka se prisjetila najupečatljivijih trenutaka i najprodavanijih proizvoda.

Tijekom pet godina robnu kuću IKEA Zagreb, točnije od 21. kolovoza 2014. godine do danas, posjetilo je više od 8,5 milijuna kupaca. Mrežna stranica stranica IKEA.hr imala je 28 milijuna posjetitelja, u igraonici IKEA Smaland igralo se gotovo 139.000 mališana, a skoro 105.000 ljudi sudjelovalo je na raznim radionicama koje je organizirala IKEA.

Među najprodavanijim proizvodima u Hrvatskoj i dalje su LED sijalice, kojima IKEA želi potaknuti građane na održiviji život kod kuće. Ukupno je prodano 1.331.916 različitih LED žarulja, čime su građani u Hrvatskoj ostvarili uštedu na električnoj energiji od oko 800 milijuna kWh ili skoro 350 milijuna kuna.

Već u prvoj godini poslovanja, zagrebačka IKEA je prema neovisnom istraživanju portala Moj Posao izabrana za najboljeg poslodavca među velikim tvrtkama, dok je 2016. i 2017. bila među tri najbolja poslodavca.

U IKEA FAMILY program lojalnosti uključeno više od 292.000 članova

Nakon što su IKEA dostavni centri otvoreni u Rijeci, Splitu i Osijeku, od veljače ove godine djeluje i četvrti – IKEA Dostavni centar Dubrovnik. Od 1. kolovoza ove godine sve dostave robe naručene putem IKEA-ine mrežne stranice u sva četiri dostavna centra potpuno su besplatne za sve korisnike.

U provedbi programa Raznolikost i inkluzija, IKEA se snažno fokusira na nekoliko područja, među kojima je i rodna ravnopravnost, koja je za tvrtku IKEA jedno od osnovnih ljudskih prava. Tako su više od polovice rukovoditelja IKEA Hrvatska žene. Kako bi dodatno osvijestila o važnosti ravnopravnosti na radnom mjestu, povodom Međunarodnog dana žena, IKEA Hrvatska je dvije godine zaredom, 2018. i 2019., organizirala sveobuhvatnu kampanju Ravnopravnost je bolja za sve.

Kampanja je svoj vrhunac doživjela na istoimenoj konferenciji i panel – diskusiji koje su održae 2018. i 2019. godine u Zagrebu, uoči 8. ožujka, Međunarodnog dana žena.

Savez za rodnu ravnopravnost

Ove godine, u suradnji s Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj i još pet tvrtki – Coca-Cola HBC Hrvatska, AstraZeneca, Tele2, Oriflame i Atlantic Grupom, IKEA je osnovala savez za rodnu ravnopravnost, kojim su se navedene tvrtke obavezale na dodatne napore u osnaživanju položaja žena.

IKEA je osigurala i posebnu pogodnost za sve nove tate – mjesec dana plaćenog dopusta, kako bi dodatno pomogla obiteljima da se prilagode novonastalim obvezama nakon što se majke, odnosno partnerice IKEA očeva, vrate s porodiljnog dopusta na posao.

Raznolikost i inkluzija, kao i održivo poslovanje, ostat će među najvažnijim prioritetima poslovanja tvrtke IKEA Hrvatska i u nadolazećem razdoblju.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - -

2 thoughts on “IKEA Hrvatska obilježila svoj 5. rođendan – koji su najprodavaniji proizvodi?

Comments are closed.