ikea zagreb - rujan 2020.

IKEA Hrvatska bez obzira na epidemiju koronavirusa jamči radna mjesta

Tvrtka IKEA, a tako i IKEA Hrvatska, ima misiju “stvoriti bolju svakodnevicu za što više ljudi”. U ovoj izvanrednoj situaciji IKEA želi nastaviti živjeti svoju viziju “više nego ikada prije” pa je poduzela mjere kako bi osigurala podršku svojim zaposlenicima, ali i zajednici.

Iako zagrebačka robna kuća i pet dostavnih centara koji se nalaze u Dubrovniku, Osijeku, Rijeci, Splitu i Zadru ostaju do daljnjega zatvoreni, IKEA Hrvatska je objavila da će jamčiti radna mjesta i 100% prihoda za svih svojih 611 zaposlenika sve dok su vladine mjere na snazi. A za zaposlenike koji osiguravaju da IKEA rješenja za opremanje domova ostaju i u ovim vremenima dostupna putem interneta i usluge beskontaktne dostave na kućanstva, tvrtka će pružiti i dodatne pogodnosti.


IKEA Hrvatska je učinila sve da ovi zaposlenici rade u okruženju koje je organizirano u skladu sa strogim sigurnosnim mjerama, uz odgovarajuću zaštitnu opremu i potpuno poštivanje preporuka za socijalno distanciranje.

“Od početka epidemije koronavirusa IKEA Hrvatska je dala sve od sebe kako bi odgovorila na potrebe što većeg broja ljudi. Iako je na naše poslovanje snažno utjecala trenutna situacija, željeli smo učiniti sve što je moguće da zaštitimo živote svojih zaposlenika, a da pritom zadržimo kontinuitet poslovanja u ovom izvanrednom razdoblju. Naš apsolutni prioritet ja da svoje zaposlene zaštitimo do kraja ove krize i omogućimo što većem broju njih da rade puno radno vreme”, rekao je Nikolaos Migkianis, direktor robne kuće IKEA Zagreb.

ikea - logo 2020

Švedska tvrtka, uključujući IKEA Retail i IKEA Centers, pojačala je svoje djelovanje u kriznim slučajevima

Tvrtka je odvojila više od 1,5 milijuna kuna za donacije u proizvodima za hrvatski zdravstveni sustav i podršku zajednici. U partnerstvu sa Hrvatskim Crvenim križem i vladinim institucijama, IKEA je pružila pomoć za pacijente COVID-19, medicinske stručnjake i članove ranjivih zajednica, što uključuje donacije madraca, tekstila, hrane i drugih proizvoda.

IKEA Hrvatska nastavit će pratiti stanje u zemlji i biti uz one kojima je potrebna pomoć, uključujući zaposlenike, zajednicu, kupce i sve partnere. Sve dodatne informacije možete pronaći na mrežnoj stranici tvrtke na adresi ikea.com/hr/.

Tagged