husqvarna automower - robotska kosilica trave - 2019.

Husqvarna Automower – zagrebački Zoo vrt ima novu električnu kosilicu

Husqvarna Automower se hrani se na struju, stanište joj je travnjak, a za svoj je dom izabrala zelenu površinu kod spomenika Napuljskog ribara i nastambe zmija. Ipak, ovdje se ne radi o novoj životinji, nego o električnoj robotskoj kosilici koja je predstavljena kao da je novi stanar Zoološkog vrta grada Zagreba.

Robotska kosilica razmnožava se ručnim sklapanjem, a aktivna je i danju i noću. Životni vijek u divljini joj se ne može utvrditi, no očekuje se da u zoološkom vrtu može preživjeti do 10 godina. Teži od 10 do 16 kilograma, a dugačka je od 55 do 93 centimetara. Ugrožena je u proljeće, a rasprostranjena je po cijelom svijetu.


“Drago nam je kad u brigu za biljke i životinje u Zoo Vrtu možemo uključiti suvremenu tehnologiju koja odgovorno koristi izvore energije. Vjerujemo kako će se novi stanovnik Vrta dobro snaći na svojoj livadi jer ćemo se o okolnim zelenim površinama brinuti uz pomoć njegovih srodnika – od kosilica do motornih pila”, rekao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba.

Husqvarnina robotska kosilica sama kosi površinu koja joj se zada, a idućih će godinu dana kao ovca grickati travu u Zoološkom vrtu grada Zagreba, na radost malih i nešto većih posjetitelja. Dodajmo da kad joj se isprazni baterija, uz pomoć inteligentne tehnologije sama odlazi na punjač. Može savladati i nagib od 35 stupnjeva te zaobići sve prepreke, u čemu je neće spriječiti ni zahtjevni vremenski uvjeti. Od krađe je štite alarm i PIN.

Robotska kosilica Husqvarna bit će u Zoo vrtu godinu dana

Novog robotskog stanara možete posjetiti u zagrebačkom Zoološkom vrtu do ljeta iduće godine. Zoo vrt je kosilicu dobio od tvrtke Drezga, generalnog zastupnika Husqvarne za Hrvatsku.

Kosilica za travu je tiha pa ne sumnjamo da će se brzo uklopiti među ostale stanare, dok će se posjetitelji moći uvjeriti u njezinu učinkovitost”, izjavila je Martina Drezga, direktorica tvrtke Drezga. Više o kosilici doznajte na mrežnoj stranici na adresi husqvarna.com.

Video: Husqvarna Automower

Tagged