huawei :: 2023.

Huawei, kineska tehnološka tvrtka, objavila je godišnje izvješće za 2022. godinu

Kineska tehnološka tvrtka Huawei objavila je godišnje izvješće za 2022. godinu. A ono je potvrdilo nastavak stabilnog poslovanja u kojem su ostvarili 642,3 milijardi juana ili 92,4 milijardi dolara prihoda te 35,6 milijardi juana ili 5,2 milijardi dolara neto dobiti. Huawei također nastavlja jačati ulaganja u istraživanje i razvoj. Izdvajili su 161,5 milijardi juana ili 23,3 milijarde dolara u 2022. godini, što predstavlja 25,1% godišnjih prihoda tvrtke. Time je iznos ulaganja u istraživanje i razvoj tijekom zadnjih deset godina premašio 977,3 milijarde juana ili 140 milijardi američkih dolara.


“Izazovno vanjsko okruženje i netržišni čimbenici nastavili su utjecati na poslovanje Huaweija i u 2022. godini. Usred ove oluje nastavili smo juriti naprijed i napravili smo sve što je u našoj moći kako bismo održali kontinuitet poslovanja. Ali i zadovoljili naše klijente. Također, uložili smo velike napore u razvijanje budućeg poslovanja. Želimo osigurati kvalitetan temelj za godine koje dolaze”, rekao je Eric Xu, rotirajući predsjednik Huaweija.

“Unatoč znatnom pritisku u 2022. godini naši ukupni poslovni rezultati bili su u skladu s predviđanjima. Naša financijska pozicija ostaje čvrsta, uz snažnu otpornost i fleksibilnost. U 2022. naša ukupna potrošnja na istraživanje i razvoj bila su među najvišima u povijesti Huaweija. A u vremenima pritiska nastavljamo s povjerenjem”, dodala je Sabrina Meng, Huaweijeva financijska direktorica.

Huawei CBG grupa imala je prihod od 631,7 milijardi juana ili 91 milijarde dolara

Huawei je više puta istaknuo kako je “snažan zagovornik zajedničkog rasta sa svojim partnerima u ekosustavu”. Također, tvrtka smatra da “otvorenost i suradnja vode uspjehu”. Tvrtka je nastavila s otvaranjem mogućnosti svoje platforme u svom portfelju HarmonyOS, Kunpeng, Ascend i cloud, fokusirajući se na poboljšanje iskustva programera. Također, tvrtka neprestno radi i na unaprjeđenju i podršci partnerima u ekosustavu na svim razinama. Huawei trenutno radi s više od devet milijuna programera i preko 40.000 partnera. Cilj toga je potaknuti inovacije temeljene na ekosustavima te stvorit veću vrijednost za svoje klijente.

“2023. godina bit će ključna za Huaweijevo održivo poslovanje i razvoj. Iako je istina da je pred nama značajan izazov, imamo ono što je potrebno da izađemo iz toga – s prilikama za rast, otporan poslovni portfelj, jedinstvenu konkurentsku prednost, trajno povjerenje naših kupaca i partnera te hrabrost da uložimo velika sredstva u istraživanje i razvoj. Uvjereni smo u našu sposobnost da se izdignemo iznad svakog izazova koji nam se nađe na putu, postavljajući čvrste temelje za održivi opstanak i razvoj”, dodao je Eric Xu. Godišnje Huaweijevo izvješće za 2022. godinu koje je revidirao KPMG možete pronaći na mrežnoj adresi huawei.com/en/annual-report/2022.

Tagged