huawei gold logo 2020

Huawei djelovanjem podržava više od 220.000 radnih mjesta u Europi

U izvještaju Oxford Economics pod nazivom “Ekonomski utjecaj Huaweija”, utvrđeno je da je Huawei u 2019. godini generirao 16,4 milijarde eura u europskom BDP-u te je svojim aktivnostima podržao 224.300 radnih mjesta diljem Europe. Tvrtka je u istoj godini generirala i 6 milijuna eura poreznih prihoda državnim proračunima europskih zemalja.

Huawei je također imao važnu ulogu u poticanju istraživanja i razvoja diljem cijele Europe. Pregled industrijskih ulaganja za 2019. godinu pokazuje Huawei kao petog najvećeg svjetskog investitora u istraživanje i razvoj. Prema podacima Europskog ureda za patente Huawei drži prvo mjesto ljestvice broja prijavljenih patenata prošle godine.

“Ulaganje u istraživanje i razvoj – poput onog kojeg je poduzeo Huawei – ključno je za općenito povećanje proizvodnih mogućnosti europskog gospodarstva”, rekao je Pete Collings, direktor za savjetovanje o ekonomskom utjecaju pri Oxford Economicsu za Europu i Bliski Istok.

Izvješće Oxford Economics procjenjuje ukupni ekonomski utjecaj Huaweija na Europu, uključujući Huaweijev doprinos europskom BDP-u, radnim mjestima i poreznim prihodima.

“U 2019. godini Huaweijeve su operacije generirale izravni doprinos od 2,8 milijardi eura europskom BDP-u, što je prosječni rast od 11,4 posto godišnje u posljednjih pet godina. Huawei je osigurao stabilne, sigurne mrežne operacije kako bi pomogao ljudima da rade i uče na mreži. Huawei djeluje u Europi već 20 godina i naporno radi na dubokoj integraciji u lokalne zajednice kako bi zajednički promovirali razvoj industrije. U budućnosti ćemo nastaviti raditi s našim partnerima s ciljem prevladavanja novih izazova i stvaranja veće vrijednosti”, rekao je Abraham Liu, glavni predstavnik Huaweija u institucijama EU-a.

Cjelovito izvješće možete preuzeti ovdje, a više informacija o Oxford Economicsu doznajte na njihovim mrežnim stranicama na adresi oxfordeconomics.com.

Ključne riječi (tagovi): - - - - -