htc exodus 1 / 2018

HTC predstavlja “EXODUS 1” – “Early access” verziju svog blockchain telefona

HTC je objavio mogućnost ranog pristupa prvom blockchain telefonu – modelu EXODUS 1. Early access verzija dostupna je na www.htcexodus.com, a po prvi put kao sredstvo plaćanja prihvaćaju se samo digitalne valute BTC ili ETH. Predviđena isporuka telefona je tijekom prosinca 2018. godine.

EXODUS 1 pruža vrhunske performanse i kvalitetu kakva se očekuje od HTC flagship uređaja i povezuje ga s blockchain tehnologijom i softverom potrebnim za stvaranje smartphone iskustva prilagođenog modernom korisniku i novom internetskom dobu.

HTC EXODUS 1 sadrži zaključano područje unutar uređaja koje je zaštićeno od sustava Android. Secure enclave će čuvati ključeve vaših kripto podataka, bez obzira radi li se o valutama ili nezamjenjivim tokenima (non-fungible token, NFT), ili u budućnosti – svih vaših digitalnih podataka.

HTC je razvio jedinstveni mehanizam Social Key Recovery, u slučaju krađe ili gubitka uređaja, ili ako zaboravite svoje ključeve. Radi se o jednostavnom i sigurnom načinu oporavka izgubljenih ključeva. Ovime se također osigurava i da HTC ni na koji način ne pohranjuje vaše ključeve na središnjem mjestu – čime korisnik zadržava punu kontrolu pristupa u svakom trenutku. HTC korisniku omogućuje odabir nekoliko pouzdanih kontakata, od kojih svaki treba preuzeti alikaciju za upravljanje ključem. Korisnikova datoteka (seed) tad se, korištenjem tajnog algoritma, dijeli i šalje pouzdanim kontaktima. U slučaju potrebe, korisnik može ponovno dobiti pristup svojim sredstvima.

Kako se radi o Early access verziji uređaja HTC EXODUS 1, HTC poziva kriptografe i programere iz cijelog svijeta da se priključe EXODUS zajednici i pomognu poboljšati snagu ove sigurne enklave. Ključni faktor u ovom Early access razdoblju jest pozvati zajednicu na uključenje u projekt te od nje dobiti povratnu informaciju koja će doprinijeti daljnjem poboljšanju novčanika i sigurne pohrane, u koju je svrhu HTC postavio Telegram kanal HTC EXODUS (OFFICIAL).

“Prošlo je 10 godina od predstavljanja prvog HTC Android telefona i gotovo 10 godina od predstavljanja Bitcoina i Genesis Blocka. EXODUS 1 je temeljni element kripto interneta. Kako bi digitalna imovina i decentralizirane aplikacije dosegle svoj potencijal, vjerujemo da mobilni uređaji trebaju postati glavnim točkama distribucije. Radujemo se partnerstvu s programerima u blockchain zajednici koje ćemo uvesti u ovu viziju”, rekao je Phil Chen, Decentralized Chief Officer u HTC-u.

U sljedećem koraku jačanja tehnologije, HTC će uskoro predstaviti API-je koji će nezavisnim programerima omogućiti korištenje EXODUS 1 hardvera kako bi zaštitili ključeve i potpisne transakcije. HTC će predstaviti Zion key management API i SDK novčanika partnerima koji dijele ovu viziju – kako bi proširio ekosustav blockchaina i izgradio temelj sigurnosti i povjerenja.

HTC proširuje blockchain ekosustav stvaranjem telefona namijenjenog decentraliziranim aplikacijama i sigurnosti. Pojava Bitcoina i Ethereuma donijela je pojam digitalne oskudice (digital scarcity) i nezamjenjivih tokena (non-fungible tokens – NFT). EXODUS 1 je značajan prvi korak u stvaranju platforme i distribucijskog kanala za kreativce koji stvaraju jedinstvena digitalna dobra.

Pametni telefon HTC EXODUS 1 je dobavljiv u okviru Early access programa u 34 zemlje, uključujući i SAD, Tajvan, Hong Kong, Singapur, Novi Zeland, UK, Austriju, Norvešku i ostale europske zemlje.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -

2 thoughts on “HTC predstavlja “EXODUS 1” – “Early access” verziju svog blockchain telefona

Comments are closed.