hrusko forum zagreb 2019

Hrvatska udruga SAP korisnika na 7. HrUSKo Forumu obilježila 20 godina postojanja

Hrvatska udruga SAP korisnika (HrUSKo) 21. studenoga 2019. godine u Zagrebu na održanom sedmom HrUSKo Forumu obilježila 20 godina postojanja. Udruga HrUSKo osnovana je 1999. godine s ciljem pružanja podrške korisnicima SAP-ovih rješenja. Prvi i dugogodišnji predsjednik bio je Ante Juretić koji je svoju funkciju obnašao punih 10 godina, odnosno do 2009. do kada je sa svojim kolegama organizirao razne skupove kao i redovna godišnja okupljanja koja su se održavala u Opatiji. Na tim skupovima su održavane prezentacije kompanija koje su imale iskustva s implementacijom SAP rješenja. Juretić se kroz dugih 10 godina zalagao za provedbu informatizacije poslovanja zahvaljujući kojemu danas HrUSKo udruga ima važnu ulogu za svoje članove.

Nakon Ante Juretića mandat od tri godine imao je Boris Draženović. Predsjedništvo 2011. godine preuzima Sandra Mikuš. Udruga tada donosi prvi Statut te nastavlja intenzivno djelovati na području lokalizacije SAP-ovih rješenja. Godine 2015. godine vodstvo preuzima Danijela Kalmeta koja se zalaže za formaliziranjem udruge. Kalmeta je predsjedavala udrugom do 21. studenoga 2019. godine.

Prvih 20 godina rada hrvatske udruge SAP korisnika proteklo je u znaku prepoznavanja važnosti implementacije poslovnih rješenja, uvođenja SAP-a na hrvatsko tržište i pružanje povjerenja, vodećoj softverskoj korporaciji pa sve do stvaranja trendova modernih okvira poslovnih procesa u eri digitalne transformacije.

7. HrUSKo Forum

Na sedmom HrUSKo Forumu prisustvovalo je 150 stručnjaka koji u svakodnevnom poslovanju koriste neka od SAP-ovih rješenja. Tijekom Foruma sudionici su imali prilike razmijeniti iskustva i pratiti trendove iz SAP-a i lokalne partnerske mreže. Forumu su prisustvovali predstavnici SAP-a, direktorica Sonja Popović, nakon čijeg izlaganja su predavanje održali direktor i voditelj globalnog SAP S/4HANA odjela, Christian Tauber i Marek Tokarski.

Po prvi puta tijekom Foruma održan je i panel na temu Zašto se udružujemo kojim je moderirala Sandra Mikuš. Predstavnici Hrvatskog informatičkog zbora, PMI Hrvatske, Udruge sve za nju, Udruge za darovitost DAR i predstavnica Međunarodne udruge žena predstavili su razloge udruživanja i potencijale koji se kroz udruge mogu realizirati.

U drugom dijelu Foruma prezentacije su održali partneri SAP-a: Atos, mStart i King ICT. mStart kreirao je aplikaciju koja je dostupna na svim platformama i koja je omogućavala praćenje sadržaja, anketiranje i međusobno umrežavanje sudionika Foruma. Tradicionalno tijekom Foruma gostovao je i motivacijski govornik – svoje predavanje održao je Boris Jokić.

Nova predsjednica HrUSKo udruge

Osim obilježavanja 20 godina postojanja hrvatske udruge SAP korisnika, izabrano je i novo vodstvo Udruge. Novom predsjednicom izabrana je Suzana Varga Vodička, zaposlena u Hrvatskom Telekomu kao direktorica odjela za korporativne informacijske sustave i sustave obračuna.

Suzana je u Hrvatskom Telekomu od 2008. godine. Završila je Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu (FOI Varaždin), a 2013. godine upisala je Specijalistički poslijediplomski studij Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, smjer Informacijski menadžment kojeg uspješno završava 2015. godine. Redovito pohađa seminare, edukacije i konferencije s temama financija, upravljanja, planiranja i SAP-a te je nositeljica brojnih SAP certifikata.

Suzana Varga Vodička zatvorila je sedmi HrUSKo Forum naglasivši: “Ponosna sam što mi je vodstvo HrUSKo-a dalo povjerenje na poziciji predsjednice Udruge. Moj mandat počinje na dan kada Udruga obilježava 20 godina postojanja, iza koje su vrijedni i važni projekti. Veselim se što ću nastaviti s projektima svojih prethodnika, osnaživati suradnju s članovima Udruge te nastaviti suradnju sa SAP-om u Hrvatskoj. U ICT industriji sam više od 10 godina, svjesna promjena i trendova koji nam predstoje te ću nastojati proaktivno djelovati na poslovno okruženje.”

Suzana Varga Vodička

PROČITAJTE VIŠE:

Tagged