LG ThinQ AI TV 2018

Hrvatska premijera novih modela LG-evih OLED televizora W9, E9 i C9

Na hrvatskom tržištu dostupna je nova generacija televizora tvrtke LG Electronics (LG), s OLED tehnologijom koja se temelji na samoosvjetljujućim pikselima, a omogućava prikaz savršene crne i ostalih boja te beskonačni kontrast. Predstavljeni modeli W9, E9 i C9 dolaze s drugom generacijom LG-evog inteligentnog procesora Alpha9 Gen 2 te algoritmom tzv. dubokog učenja. Zahvaljujući njima LG-evi OLED televizori pružaju unaprijeđenu sliku i zvuk tako da nakon analize izvornog signala slijedi optimizacija audiovizualnog sadržaja uzimajući u obzir uvjete iz okoline. Rezultat je poboljšani prikaz slike i pokreta, iznimna točnost boja te smanjenje šuma.

LG-evi OLED televizori za 2019. godinu omogućavaju pristup širokom izboru popularnih usluga umjetne inteligencije i prepoznavanja govora putem različitih platformi – uz već ranije prisutnog Google Assistanta, tu je sad i Amazon Alexa koja se pokreće dugim pritiskom na gumb Amazon Prime koji se nalazi na daljinskom upravljaču Magic Remote.

Usluge Google Assistant i Amazon Alexa dostupne su od ove godine u 140 zemalja svijeta među kojima je i Hrvatska. No, treba se koristiti jedan od sedam najvećih svjetkih jezika: engleski, španjolski, francuski, njemački, talijanski, portugalski ili ruski.

Ažuriranje softvera omogućit će i podršku za AirPlay 2 tvrtke Apple pa će korisnici uređaja s operacijskim sustavom iOS moći reproducirati videozapise s aplikacije iTunes te druge audio i video zapise te fotografije izravno na LG-evim OLED televizorima za 2019. godinu. Također, korisnici će pomoću početne upravljačke ploče (Home Dashboard) moći upravljati širokim rasponom povezanih pametnih uređaja u domu putem zajedničkog intuitivnog sučelja na svom televizoru.

Kvaliteta zvuka je unaprijeđena inteligentnim algoritmom koji može pretvoriti dvokanalni zvuk u uvjerljivi virtualni 5.1 surround audio.

Procesor Alpha9 Gen 2

Procesor Alpha9 Gen 2 na temelju vrste sadržaja optimizira krajnji rezultat pa tako primjerice glasove u filmovima ili vijestima čini jasnijima. Korisnici mogu podesiti postavke zvuka kako bi odgovarale uvjetima prostorije ili jednostavno pustiti da LG-ev televizor inteligentno podesi postavke zvuka na savršenu razinu. Osim toga, LG-evi flagship televizori ponovno podržavaju Dolby Atmos kako bi stvorili nevjerojatno realističnu i uranjajuću zvučnu kulisu.

Također, Alpha9 Gen 2 s umjetnom inteligencijom (AI) može dodatno poboljšati i HDR sadržaj namještanjem svjetline kako bi se čak i najmračnije scene transformirale u one s nevjerojatnim kontrastom, detaljima i dubinom boje – čak i u jako osvijetljenim prostorijama.

Zahvaljujući novom ulazu s podrškom za HDMI 2.1, svi ovogodišnji OLED televizori podržavaju HFR (High Frame Rate). Rezultat je profinjeniji i jasniji prikaz pokreta uz 120 sličica u sekundi (čak i pri punoj razlučivosti od 4K) te bolji prikaz brzih scena, karakterističnih za sportske sadržaje i akcijske filmove.

Nadalje, podrška za eARC (enhanced Audio Return Channel) omogućava svim ljubiteljima kućnog kina da bez ikakvih problema koriste HDMI povezivost i uživaju u audio formatima najviše kvalitete (Dolby Atmos, Dolby TrueHD i DTS-HD) s vrhunskim detaljima i dubinom. Odlična opcija za gamere je to što su novi LG-evi OLED televizori kompatibilni s promjenjivom frekvencijom osvježavanja (VRR – Variable Refresh Rate), kao i automatskim načinom rada s malim kašnjenjem (ALLM – Automatic Low Latency Mode) za sliku bez trzanja ili trganja.

“Ponosni smo što smo najprodavaniji brand OLED televizora na svijetu još od 2013. godine. Na svakih 100 prodanih OLED televizora, naših je 80. Očekivana potražnja za OLED panelima velikog formata s ovogodišnjih 3,6 milijuna jedinica porast će na 7 milijuna sljedeće godine, a 2021. godine na 10 milijuna. Zato nam je cilj zadržati te dodatno ojačati našu vodeću poziciju u premium TV segmentu”, smatra Damir Mađarević, voditelj prodaje proizvoda za kućnu zabavu u LG-u Hrvatska.

Premium linija LCD TV-a ima novo ime i još bolju kvalitetu

Procesor Alpha9 Gen 2 također pokreće LG-ev ovogodišnji flagship 8K LCD televizor sa 75-inčnim zaslonom (model SM99). LG-eva premium linija LCD televizora za 2019. (serije SM9X i SM8 Premium linija LCD TV-a ima novo ime i još bolju kvalitetu X) dolazi pod novim imenom NanoCell TV (bivši Super UHD), kako bi se bolje istaknula poboljšana slika koju pruža tehnologija NanoCell.

Odlikuje ih iznimna preciznost prikaza boja iz širokog kuta gledanja te jako tanki okvir elegantnog dizajna. LG-evi televizori s tehnologijom NanoCell također pružaju unaprijeđenu AI sliku i zvuk, pokretane algoritmom tzv. dubokog učenja te donose i poboljšano korisničko iskustvo.

LG-evi novi modeli OLED televizora dostupni su u cjenovnom rasponu od 17.499 (model OLED55C9PLA.AEU) do 91.999 kuna (OLED77W9PLA.AEU).


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged