jung sky / cessna 525a cj2 / 2017

Hrvatska aviotvrtka Jung Sky povećala prihode za 29 posto i broj pilota sa šest na devet

U prvih 9 mjeseci ove godine, privatna hrvatska aviotvrtka Jung Sky bilježi prihode u iznosu od 23,2 milijuna kuna što je u usporedbi s 18 milijuna kuna prihoda u istom razdoblju prošle godine, povećanje od čak 29%. Jung Sky će krajem studenog 2017. godine proslaviti 8 godina na tržištu, a 2017. će po svemu sudeći biti apsolutno najbolja godina dosad. U prvih devet mjeseci gotovo da su nadmašili kompletnu 2016. kada su uprihodili 23,7 milijuna kuna, no tu su brojku zato prešli već početkom četvrtog kvartala 2017.

“Ove godine nismo išli u smjeru povećanja flote, već smo napravili temeljitu reorganizaciju unutar tvrtke te unaprijedili načela prodaje i operativnu efikasnost, što je očito bio dobar potez koji nam je omogućio znatno povećanje prihoda, a s druge strane smanjenje nekih troškova. Osim toga, novi ustroj olakšava nam daljnju ekspanziju u puno više pravaca nego u proteklim godinama”, rekao je Krešimir Jung, suosnivač i glavni direktor tvrtke, ujedno i jedan od kapetana.

Prva tri kvartala 2017. po svemu nadmašuju isto razdoblje prošle godine pa je tako i broj sati letenja porastao za 30%, 15 zaposlenika pretvoreno je u trenutnih 21, dok je i broj pilota povećan sa šest na devet.

“Uvijek smo se trudili da ne budemo puki imitatori nečega što drugi rade, stoga cijelo vrijeme pomalo eksperimentiramo s nekim novim načinima prodaje i usluge unutar segmenta avijacije u kojemu djelujemo. Uz kontinuirano educiranje svih zaposlenika, osnivanje vlastitog operativnog odjela (dispatch) te angažiranjem vrhunskih stručnjaka dobili smo visoku razinu stabilnosti i otpornost na sve potrese koji su danas sveprisutni u bilo kojoj vrsti poslovanja, a naročito u avijaciji. Gledamo u budućnost s velikom dozom optimizma i radujemo se realizaciji mnogih ideja koje ovog trenutka razvijamo”, zaključio je Krešimir Jung.

Ljeti i po 150 upita po avionu na dan

Podsjetimo, s dva Cessna 525A CJ2 mlažnjaka tvrtka Jung Sky obavlja usluge poslovnih i privatnih (turističkih) letova prema destinacijama diljem Europe te sjeverne Afrike. Tek 10% korisnika usluge je iz Hrvatske dok je ostatak inozemna klijentela – pripadnici poslovne zajednice, turisti, a često i poznati glazbenici, DJ zvijezde, glumci i sl.

Oba mlažnjaka imaju domet i do 1.500 milja te lete brzinom do 800 km/h. Najčešće destinacije na kojima tvrtka operira su Rim, Milano, Ženeva, Venezia, Munchen, Pariz, London, Zurich, Berlin, dok su ljeti dosta popularne mediteranske destinacije.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -