movenpick zagreb hotel I 2022.

Hotel Movenpick Zagreb otvorit će se u Novom Zagrebu tijekom lipnja 2022. godine

Nakon najave otvorenja hotela Movenpick Split u 2023. godini, Accor će prije toga otvoriti hotel s potpisom ovog brenda i u glavnom gradu Hrvatske. Tako će prvi hotel Mövenpick Zagreb s četiri zvjezdice prve goste primit će u lipnju 2022. godine. Novi hotel smješten je u modernoj poslovnoj zoni Novog Zagreba, udaljenog manje od pet minuta vožnje od projekta City Island koji će zasigurno biti novo središte zagrebačke poslovne zajednice. Nakon uspješnog projekta Movenpick Split, otvorenje prvog Mövenpick hotela u Zagrebu nastavak je suradnje Accora i tvrtke MPPD.

“Zadovoljstvo mi je najaviti otvorenje prvog vrhunskog Mövenpick hotela u Zagrebu i prestižne poslovne lokacije u ovom dijelu Europe. Ovo je već treći hotel iz Accorove grupacije u Hrvatskoj. Prošle se godine splitski hotel FERMAI pridružio našoj MGallery kolekciji, a slijede Movenpick hoteli u Zagrebu i Splitu. Više sam nego uvjerena da će novi hotel Mövenpick Zagreb postati omiljeno mjesto poslovnih putnika. I to onih koji uz savršenu lokaciju traže moderan i sjajno opremljen prostor za poslovne susrete. Ali i jedinstveno mjesto na kojem će se moći opustiti, odmoriti i uživati u finim jelima“, rekla je Dilek Sezer, direktorica razvoja grupacije Accor za jugoistočnu Europu.

Hotel Movenpick Zagreb smješten je u novoj zgradi izgrađenoj 2019. godine

Hotel će nuditi 104 vrhunski opremljene pametne sobe i apartmana suvremenog dizajna s “pomno odabranim detaljima i modernim, opuštajućim bojama”. Svaka soba nosit će ime po drugom gradu Europe i svijeta i gostima će nuditi personalizirano iskustvo. Stilizirana karta grada po kojem je soba dobila ime bit će sastavni dio njezinog dekora. Tako će gosti koji se vraćaju u hotel krenuti na “svojevrsno putovanje oko svijeta”. Ova nekretnina s četiri zvjezdice, inspirirana životom i radom slavnog znanstvenika i inovatora Nikole Tesle, savršen je odabir za poslovne putnike.

Dvorane za sastanke opremljene su najnovijom tehnologijom, uz poseban dodatak. Tu je najekskluzivnija privatna soba u Zagrebu s izravnim pristupom iz garaže. Sve to kako bi se klijentima osigurala potpuna diskrecija. Soba može primiti do 25 osoba za važne sastanke, proslave ili događanja pa će vjerojatno postati najtraženiji prostor za sve prigode. Moderni restoran s vrhunskom kuhinjom i jedinstveni ambijent lounge bara pozivaju na druženje i opuštanje nakon radnog dana. Gostima će biti na raspolaganju moderna teretana i podzemna garaža s brojnim stanicama za punjenje električnih vozila. Hotel je smješten u blizini poznatih međunarodnih tvrtki i medijskih kuća. Također, udaljen je samo 15 minuta vožnje od središta grada, a isto toliko od zagrebačke zračne luke dr. Franjo Tuđman.

Mincho Pachikov postao je generalni direktor hotela Mövenpick Zagreb

S više od 20 godina iskustva na upravljačkim pozicijama u ugostiteljstvu i ulaganjima u nekretnine, Mincho Pachikov preuzeo je poziciju generalnog direktora hotela Mövenpick Zagreb. Nakon što se pridružio Accoru 2012. pred otvaranje Novotela Sofia kao direktor prodaje i marketinga, 2016. preuzeo je poziciju zamjenika generalnog direktora hotela Novotel Warszawa Centrum, jednog od Accorovih najvećih hotela u Europi. Po nacionalnosti Bugarin, Pachikov se “osjeća kao građanin svijeta”. Uživa u istraživanju novih destinacija i kultura, kako privatno tako i profesionalno.

“Nakon suradnje s Accorom na razvoju projekta Mövenpick Split, vjerovali smo da bi i za ovu lokaciju u Zagrebu Mövenpick ponovo bio idealan brand. Accorov globalni doseg, kao i pozornost koju poklanja održivom razvoju i ESG kriterijima odlučujući su čimbenici u našem partnerstvu. Vjerujemo da je Accor lider u Europi u kategoriji premium hotelskih brendova, posebno u segmentu poslovanja. Kako se svijet vraća poslovnim putovanjima, uvjereni smo kako je Accor pravi partner koji će Mövenpick Zagreb dovesti na vrh lokalnog hotelijerskog i ugostiteljskog tržišta”, rekao je Andrija Antić, direktor tvrtke MPPD.

O Mövenpicku

Ueli Prager je 1948. godine u Švicarskoj osnovao Mövenpick. To je bio revolucionarni koncept gastronomije u kojem je “svatko mogao uživati u okusu dobrog vina, dobro provedenom vremenu i životu”. Danas, ovaj isti brend dobrodošlice i gostoprimstva živi u svakom Mövenpick hotelu. A tamo se doista cijene važni životni užici i trenuci istinskog zadovoljstva. S više od 100 hotela i restorana širom svijeta te još 50 planiranih do 2025. godine, Mövenpick ostaje vjeran svom švicarskom naslijeđu i bogatoj kulinarskoj ostavštini. Uz to poštuju obećanje svog osnivača da će “raditi dobre stvari na pravi način”.

Kao priznanje holističkom pristupu održivosti i dubokoj posvećenosti lokalnom okruženju i zajednicama, Green Globe od 2017. svake godine Mövenpick proglašava najodrživijom hotelskom kompanijom na svijetu. Mövenpick je dio Accora, vodeće svjetske grupacije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu s više od 5.300 objekata i 10.000 mjesta u kojima se poslužuju hrana i piće u više od 110 zemalja.

U sjevernoj Europi, koja trenutačno obuhvaća 30 država (uključujući Njemačku, Austriju, Švicarsku, zemlje Beneluksa, Ujedinjeno Kraljevstvo, istočnu Europu i Rusiju), Mövenpick u ovom trenutku provodi ukupno 12 projekata. Brand smatra da Njemačka, zemlje Beneluksa i istočna Europa imaju posebno snažan potencijal. Također, Movenpick u istočnoj Europi nastavlja bilježiti snažan razvoj. A na tom području je naglasak na razvoju odmarališta zahvaljujući procvatu “tržišta slobodnog vremena”. Više informacija o ovom lancu hotela doznajte na mrežnim stranicama na adresi movenpick.com.

Video: Coffee Cuisine at Movenpick

Tagged