HACK-A-THON 20

HACK-A-THON 20 – Zimska oaza za mlade ljubitelje programiranja i robotike

Prvi put ove godine, u samom srcu Dalmacije održat će se 24-satno natjecanje u sklopu Hotela Krilo za mlade do 30 godina! Jedna od novogodišnih rezolucija hotela Krilo jest podržati mlade. Osim što organiziraju plivačka natjecanja nekoliko puta godišnje, odlučili su pokrenuti svoj prvi HACK-A-THON 20 koji će biti održan od 17. do 19. siječnja 2020. godine u samom hotelu. HACK-A-THON 20 je 24-satno natjecanje za kreiranje inovativnog rješenja, odnosno aplikacije koja će upravljati robotom na jednu od zadanih tema. Teme su tajne do početka hackathona. Ono što se zasad zna jest da će biti ponuđeno nekoliko tema, odnosno zadataka na izbor, ovisno o preferencijama i znanjima natjecatelja.


Po isteku hackathona, svi će timovi pred stručnim žirijem prezentirati svoje funkcionalno rješenje odabrane teme uz pomoć AlphaBota na inovativan i zanimljiv način.

Svaki tim može imati od 2 do 5 članova. Timovi samostalno odabiru jednu od dvije ponuđene kategorije u kojima se žele natjecati:

  • AlphaBot
  • AlphaBot + mobile app

Od opreme jedino je potrebno ponijeti svoje prijenosno računalo, dok će sve ostalo osigurati hotel Krilo. Osim opreme, hotel će se pobrinuti za smještaj, hranu i piće, grickalice, goodie bagove, tombolu, party… i za ono najvažnije – fond novčanih nagrada od 20.000 kuna!

Ono što je još važno napomenuti jest da će natjecatelji na raspolaganju imati i stručne mentore koji neće biti škrti na davanju savjeta ukoliko zapnu.

“Glavni su ciljevi ovakvih natjecanja poticanje mladih na kreativnost, inovativnost i stjecanje iskustva rada u timu, ali i pod pritiskom jer ipak trebaju unutar 24 sata iznjedriti originalnu aplikaciju koja će biti iskoristiva u široj primjeni. Svim natjecateljima HACK-A-THON-a 20 želim puno uspjeha i dobru zabavu. Vidimo se!!”, poručio je Marin Cokarić, direktor Hotela Krilo (hotel je smješten uz plažu u malom dalmatinskom selu Krilo Jesenice, 14 kilometara od Splita).

Kako bi se natjecatelji mogli što kvalitetnije fokusirati na svoj zadatak, organizator je pripremio iznenađenje. Nakon proglašenja pobjednika i partija, svima će biti osigurano još jedno noćenje s doručkom prije odlaska.

Zvuči zanimljivo, zar ne? Svoj tim možete prijaviti do srijede, 15. siječnja 2020. na stranici HACK-A-THON-a 20 na web adresi hackathon.hotelkrilo.com.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged