Google.org Impact Challenge

Google.org Impact Challenge – promicanje smanjenja digitalnog jaza

Google je predstavio svoj prvi natječaj – Google.org Impact Challenge – koji je namijenjen zemljama srednje i istočne Europe. To je otvoreni javni poziv za podršku organizacijama koje rade na smanjenju digitalnog jaza i promicanju uključivog gospodarskog rasta.

Google će dodijeliti ukupno dva milijuna eura odabranim sudionicima natječaja iz Hrvatske i deset drugih zemalja regije kako bi pružio podršku njihovim dobrotvornim projektima.


Google u potrazi za inicijativama kojima je cilj obnoviti gospodarstvo sa socijalnom uključenošću u svojoj srži. Sve neprofitne kao i profitne organizacije te akademske institucije iz Hrvatske mogu se prijaviti na natječaj do 1. ožujka 2021. godine putem mrežne stranice na adresi impactchallenge.withgoogle.com/cee2021.

Projekti koji se prijavljuju na Google.org Impact Challenge moraju biti dobrotvorni, mogu biti veliki ili mali i na bilo kojem stupnju razvoja – bilo da je riječ o novoj ideji ili dobro uhodanom projektu koji je spreman za daljnji razvoj i rast.

Podnositelji zahtjeva moraju imati sjedište u jednoj od sljedećih zemalja: Hrvatskoj, Bugarskoj, Češkoj, Estoniji, Mađarskoj, Latviji, Litvi, Poljskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji.

Tagged