Goodyear reCharge 2020

Goodyear predstavio najnoviju konceptnu auto gumu reCharge

U tvrtki Goodyear na temeljima prošlosti dužoj od 120 godina i bogatog iskustva zasnovan je vizionarski koncept auto gume reCharge, kojim se kroji budućnost električne mobilnosti. U gumi reCharge udružen je niz inovativnih funkcija koje se zasnivaju na tri stupa, a to su prilagodljivost, trajnost i jednostavno održavanje bez komplikacija. Jezgru koncepta označava izuzetno izdržljiva i 100-postotno biorazgradiva smjesa gaznog sloja napravljena od biološkoga materijala te ojačana vlaknima koja je inspirirao jedan od najizdržljivijih materijala na svijetu – paukova svila.

Gazni sloj može se ponovno napuniti posebno prilagođenim kapsulama, što znatno pojednostavljuje postupak zamjene guma. Kapsule za punjenje koje sadrže po mjeri napravljen tekući spoj omogućuju naime obnavljanje gaznog sloja te postupno mijenjanje i prilagođavanje gume klimatskim i cestovnim prilikama, a i individualnim navikama pri putovanju. Za to se brine umjetna inteligencija koja stvara profil vozača na temelju kojega se pravi tekući spoj i time jedinstveni gazni sloj po mjeri svakoga pojedinca.

Odlike su gume također lagana nepneumatska konstrukcija te visoka i uska struktura. Robusna konstrukcija vrlo se jednostavno održava jer posve uklanja potrebu za provjeravanjem tlaka i eventualne komplikacije zbog probušene gume.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -