dinko lucić - privredna banka zagreb - 2021.

Global Finance smatra da je Privredna banka Zagreb najbolja u Hrvatskoj

Privredna banka Zagreb je prema poslovnom časopisu “Global Finance” proglašena najboljom bankom u Hrvatskoj (Best Bank in Croatia). Dodajmo da je PBZ članica Intesa Sanpaolo Grupe, a dodajmo da je Intesa Sanpaolo proglašena najboljom bankom u Italiji (Best Bank in Italy).

Global Finance objavio je po 28. put svoje godišnje nagrade za najbolje banke svijeta (World’s Best Banks 2021). Potpuno izvješće o nagrađenim bankama bit će objavljeno u svibanjskom tiskanom i digitalnom izdanju časopisa Global Finance. Dobitnici su odabrani u 150 zemalja i teritorija diljem Afrike, Azije-Pacifika, Kariba, Srednje Amerike, srednje i istočne Europe, Latinske Amerike, Bliskog istoka, Sjeverne Amerike i zapadne Europe.

Odluke o odabiru donijeli su urednici časopisa Global Finance nakon konzultacija s korporativnim financijskim menadžerima, bankarima i bankarskim konzultantima te analitičarima diljem svijeta. U odabiru najboljih banaka, Global Finance uzeo je u obzir niz čimbenika, od kvantitativnih objektivnih pokazatelja do informativnih subjektivnih. Tako su dobitnici ovogodišnjih nagrada “one banke koje su pažljivo pratile potrebe svojih klijenta na zahtjevnim tržištima i postigle snažne rezultate istodobno polažući temelje za budući uspjeh”.

“Privredna banka Zagreb zadnjih godinu dana radi u teškim uvjetima prouzročenih pandemijom koronavirusa. Tu su i dodatno otežavajuće okolnosti zbog razornih potresa koji su pogodili našu zemlju. Zato nagrada Global Financea nije samo potvrda poslovne kvalitete i izvrsnosti. Ona nas dodatno potiče da i nadalje nastavimo s razvojem inovativnih i konkurentnih proizvoda. Posebno bih zahvalio svim našim zaposlenicima na zahtjevnom radu i predanosti koji su temelj ovako uspješnih rezultata”, rekao je Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a.

Objektivni kriteriji koji su se razmatrali uključivali su rast aktive, profitabilnost, geografski doseg, strateške odnose, novi poslovni razvoj i inovacije proizvoda. Subjektivni su kriteriji uključivali mišljenja analitičara tržišta kapitala, analitičara kreditnog rejtinga bankovnih konzultanata i ostalih uključenih u ovu industriju. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama Global Financea na adresi gfmag.com.

Privredna banka Zagreb d.d. – osnovne informacije

Po rezultatima poslovanja PBZ je kontinuirano u samom vrhu hrvatskog bankarstva. Visoko je likvidna i kapitalizirana banka, a pokazala je otpornost uspješno odgovarajući svim izazovima kojima je domaći bankarski sustav bio izložen posljednjih godina. PBZ je zadržao ulogu predvodnika u novim tehnologijama. Kontinuirano razvija nove i inovativne proizvode i usluge za građane i poslovne subjekte. Također, znatno sudjeluje u financiranju gospodarstva zemlje.

PBZ je centar izvrsnosti za mnoga područja bankarskog poslovanja u sklopu divizije međunarodnih banaka supsidijara Intesa Sanpaolo Grupe. Odnedavno je postao i regionalni bankarski hub preuzimanjem većinskog vlasništva u bankama Intesa Sanpaolo u Bosni i Hercegovini i Sloveniji. PBZ organizira jedinstveni humanitarni projekt Činim dobro svaki dan. Njime više od 10 godina pomaže zajednici, do sada je ukupno realizirano 55 donacija bolnicama i domovima socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više doznajte na mrežnoj stranici pbz.hr.

Intesa Sanpaolo – osnovne informacije

Intesa Sanpaolo vodeća je banka u Italiji i jedna od najstabilnijih i najprofitabilnijih u Europi. Nudi komercijalno, korporativno investicijsko bankarstvo, upravljanje imovinom i usluge osiguranja. Grupa Intesa Sanpaolo ima oko 14,7 milijuna klijenata u Italiji kojima pruža sluge putem digitalnih i tradicionalnih kanala. Međunarodne banke supsidijari Grupe pružaju usluge za 7,1 milijun klijenata, uključujući supsidijare koji posluju u komercijalnom bankarstvu u 12 zemalja srednje i istočne Europe, Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike te međunarodnu mrežu stručnjaka za podršku korporativnim klijentima u 26 zemalja.

Intesa Sanpaolo smatra se jednom od najodrživijih banaka na svijetu. Za Grupu stvaranje vrijednosti znači biti pokretač rasta, u korist i društva i gospodarstva. Imajući na umu brigu o okolišu, Grupa je osnovala fond od 6 milijardi eura za kružno gospodarstvo. Intesa Sanpaolo podržava velike projekte ekonomske uključenosti i smanjenja siromaštva, uključujući fond utjecaja od 1,5 milijardi eura za kredite dostupne društvenim grupama kojima je pristup kreditima otežan. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama na adresi group.intesasanpaolo.com/en.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -