flixbus - adriatic coast croatia - 2021.

Flixbus nakon popuštanja mjera ponovo uspostavlja svoje autobusne linije

Od sredine ožujka 2021. godine FlixBus će ponovno povezivati Hrvatsku s Parizom i Rimom. Također, u planu su češće autobusne linije s Münchenom i Frankfurtom, ali i između gradova unutar Hrvatske.

Nakon novih popuštanja mjera od početka ožujka, ali zahvaljujući i boljoj epidemiološkoj situaciji, povećava se i potreba za daljnjim kretanjem stanovništva. Shodno tome, FlixBus od 15. ožujka ponovno uspostavlja brojne međunarodne i domaće autobusne linije.

Tako će 4 do 5 puta tjedno Zagreb odnosno Vukovar biti povezani s Lyonom, Münchenom i Frankfurtom. Istovremeno, povećavaju i dnevni polasci među hrvatskim gradovima poput Zagreba i Zadra ili Splita. Europski gradovi koji su dio ovih međunarodnih veza, a za kojima se također pokazao interes u smislu redovite migracije stanovništva, su i Firenca, Bologna, Baden-Baden te Strasbourg.

“Zbog svog fleksibilnog poslovnog modela, uspijevamo uspostavljati autobusne veze shodno potražnji. S obzirom da se približavaju blagdani, već se nazire potreba za povećanim brojem polazaka. I to iz i prema određenim europskim gradovima, ali i unutar Hrvatske. Naše polaske redovito prilagođavamo trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Europi. Uz to, ponovno uspostavljamo autobusne veze s novim destinacijama. Sve ovisno o razvoju daljnje situacije i tržišne potražnje”, rekao je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.

Flixbus podsjeća da se svi moramo držati epidemioloških mjera

Iako su se navike putnika promijenile, putovanja autobusom trenutno još uvijek predstavljaju nužnost u svrhu povezivanja obitelji i prijatelja ili za neodgodiva poslovna putovanja, potražnja ipak jača. Prilikom planiranja putovanja, osobito onih u vrijeme većih kretanja kakva se očekuju za vrijeme predstojećih uskrsnih blagdana, važno je zadržati svijest o pridržavanju epidemioloških mjera te biti odgovoran za sebe i druge.

Putnike se potiče da već kod kupovine svojih karata razmišljaju o svojoj sigurnosti te koriste online način kupovanja karata i to Flixbus mrežne stranice. Na taj će način smanjiti nepotreban fizički kontakt i dugačke redove. Posebna pozornost usmjerena je na pojačanu prevenciju, higijenu i dezinfekciju autobusnog prostora za putnike i vozače. Također, pazi se i na zaštitnu opremu za vozače, kao i regulirani ukrcaj i iskrcaj putnika uz dozvoljenu maksimalnu popunjenost kapaciteta.

Tagged