setra čazmatrans - irizar flixbus - turistički autobusi - 2022.

FlixBus i Čazmatrans, najveći domaći autobusni prijevoznici, sklopili strateško partnerstvo

FlixBus kao mobilni partner tradicionalnih autobusnih prijevoznika, objavio je suradnju s tvrtkom Čazmatrans koja postoji na tržištu više od 70 godina. Ovo strateško partnerstvo obilježava važan korak u daljnjem razvoju hrvatskog autobusnog prijevoza, zajedničkog uspjeha na tržištu te u preuzimanju važne uloge u mobilnosti putnika.


U prvoj fazi suradnje, Čazmatrans i FlixBus integrirat će svoje mreže autobusnih linija. Zajedničkim će nastupom na tržištu putnicima nuditi veću mobilnost i dostupnost hrvatskih i međunarodnih destinacija, kao i digitalizaciju autobusnih karata. Za putnike to znači jednostavnu, brzu i online kupovinu karata diljem Hrvatske i Europe te dostupne mnogobrojne destinacije jednom kartom.

U FlixBus – Čazmatrans mrežu autobusnih linija ulazi više od 30 kontinentalnih destinacija

A neke od njih poput Đakova, Kutine, Petrinje ili Siska prvi put postaju FlixBus destinacije. Uz nove destinacije povećava se i broj polazaka primjerice iz Osijeka, Vukovara i Slavonskog Broda prema Zagrebu. Time se izlazi u susret potrebama svakodnevnog putnika na području kontinentalne Hrvatske. Nakon kontinenta, dodatno se umrežuje i Dalmacija, ali i druge države, poput Srbije i Sjeverne Makedonije. Čazmatrans dodatno u suradnju uključuje više od 20 fizičkih prodajnih mjesta. Time se osim online kupovine, FlixBus ponuda proširuje i na velik broj novih prodajnih mjesta za kupovinu karata diljem Hrvatske.

U drugoj fazi integracije, tijekom proljeća 2022. godine, dio voznog parka Čazmatransa započinje prometovati prema FlixBus standardima. To znači da će ti autobusi preuzeti popularnu zelenu boju. Uz to dolazi jamstvo opremljenosti utičnicama, besplatnim internetom i više prostora među sjedalima. Također, primjenjivat će se primjenjivati potpuna digitalizacija karata kao i aplikacijska usluga. Tu će biti mnogobrojne pogodnosti za putnike poput dodatnih popusta kroz kupone ili pak kroz razne suradnje koje FlixBus provodi, a koje će putnici moći koristiti.

Digitalnim unapređenjem poslovanja postići će se rast i razvoj poduzeća

˝Ova uspješna integracija tradicionalnog autobusnog poduzeća i tehnološke kompanije samo je još jedan pokazatelj kako digitalnim unapređenjem poslovanja možemo postići rast i razvoj poduzeća i cjelokupnog gospodarstva, osigurati održivost putovanja te se prilagoditi svakodnevnim potrebama i kretanju putnika. Snažnu podršku za daljnji rast i razvoj svakako očekujemo i od države. A ona će, uvjereni smo, nastaviti usklađivati zastarjele propise s EU regulativom kako bi se uspostavilo ravnopravno i nediskriminatorno tržište za svakog tko želi ulagati u razvoj industrije prijevoza putnika”, rekao je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije. Za više informacija posjetite mrežne stranica FlixBusa na adresi flixbus.hr.

“Kao snažna hrvatska kompanija bogate tradicije, koja desetljećima uspješno posluje u svim nametnutim lokalnim i globalnim izazovima na tržištu, spremni smo za nadogradnju, za digitalizaciju poslovanja te podizanja razine usluge kako bi se uspješno razvijali i u narednim desetljećima poslovanja”, rekao je Damir Pavlović, predsjednik Uprave Čazmatransa. Više o Čazmatransu doznajte na njihovim mrežnim stranicama na adresi cazmatrans.hr.

Tagged