agrivi & feelsgood / 2022.

Feelsgood ulaže u AGRIVI kako bi zajedno ostvarili “pozitivan utjecaj na milijardu ljudi”

Feelsgood je sklopio ugovor o ulaganju u AGRIVI, hrvatsku agrotehnološku kompaniju. Podsjetimo, Agrivi se tijekom godina pozicionirao kao jedan od globalnih lidera u softverskim rješenjima za digitalizaciju poljoprivrede. Ulaganjem vrijednim 5,6 milijuna kuna Feelsgood zatvara krug financiranja koji je započet tijekom 2021. godine. Tada su u Agrivi investirali South Central Ventures, European Investment Fund, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Fil Rouge Capital i AgriTech Hub.


Feelsgood je prvi hrvatski fond rizičnog kapitala koji upravlja s 30 milijuna eura kapitala namijenjenog kompanijama s društvenim učinkom. Pozitivni utjecaj na društvo, okoliš ili ekonomiju jedan je od osnovnih kriterija za ulaganje. A utjecaj tvrtke mora biti mjerljiv i usklađen s ostvarivanjem nekih od 17 ciljeva održivog poslovanja UN-a.

AGRIVI danas sa svojim rješenjima za digitalizaciju poljoprivrede posluje primarno na globalnom tržištu

Njihovi kupci diljem svijeta uz pomoć njihovih softverskih rješenja optimiziraju vlastitu poljoprivrednu proizvodnju ili proizvodnju njihovih kooperanata u slučaju da se radi o tvrtkama koje za potrebe proizvodnje hrane ili pića otkupljuju proizvode od poljoprivrednika. Koristi koje klijenti postižu su ekonomske kroz uštede, povećanje prihoda i profitabilnosti, ali i društvene kroz proizvodnju zdravih, sigurnih i nutritivnih proizvoda uz primjenu održivih proizvodnih praksi.

“Izrazito nam je drago da smo pred sam kraj godine uspjeli realizirati još jednu važnu investiciju u domaću kompaniju. Ta platforma uistinu čini razliku i osigurava društvene koristi te održivu proizvodnju hrane. Njen pozitivan utjecaj nije ograničen samo na našu zemlju, nego i puno, puno šire. A baš nas ta globalna dimenzija posebno veseli. AGRIVI tako postaje relevantan dio našeg portfelja koji planiramo i dalje širiti”, rekao je Dinko Novoselec, suosnivač fonda Feelsgood.

Društveni utjecaj ove tvrtke danas se procjenjuje da direktno i indirektno dolazi do više od 100 milijuna ljudi

A ujedno utječe na čak 12 od 17 ciljeva održivog poslovanja UN-a. Vizija tvrtke je promijeniti način na koji se proizvodi hrana i pozitivno utjecati na više od milijardu ljudi. Prema FoodTech 500, AGRIVI je najbolja svjetska tvrtka za digitalnu i preciznu poljoprivredu. Njena rješenja su danas odabrale vodeće globalne kompanije u industriji hrane i pića, poput Driscoll’s u Americi, Nestlé i BASF u Europi, Beam Suntory u Meksiku, East-West Seed u Aziji i mnogih drugih.

“Drago nam je što je Feelsgood prepoznao naš tim i proizvode koje razvijamo. Vidjeli su pozitivan društveni učinak koji njima postižemo u svijetu kroz naše dosadašnje rezultate i potencijal koji je ispred nas. Proizvode naših kupaca godišnje konzumira ili koristi više od 100 milijuna ljudi. Ponosni smo što su ti proizvodi uz pomoć naših rješenja proizvedeni na efikasniji, sigurniji i održiviji način”, rekao je Matija Žulj, osnivač i direktor tvrtke AGRIVI.

AGRIVI ima i važnu ulogu kroz ulogu ambasadora važnosti digitalizacije poljoprivrede i kroz edukaciju tržišta, ne samo u Hrvatskoj, već i na europskoj i svjetskoj razini. Surađuju s organizacijama EIT Food, Farming First, Women in Farming i European Carbon Farmers, a i partner su prvog studija digitalne poljoprivrede u Hrvatskoj koji je pokrenut na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku. Više o ovom digitalnom poljoprivrednom sustavu doznajte na mrežnim strancama na adresi agrivi.com.

Video: AGRIVI – Changing the Way Food is Produced

Tagged