europsko sportsko učilište zagreb / 2021.

Europsko sportsko učilište – školovanje za poslove trenera raznih plesova

Zagreb, a tako i Hrvatska, dobili su prvo učilište u plesu – Europsko Sportsko Učilište! Sjedište mu je u gradu Zagrebu, a uskoro će svoje edukacije proširiti na druge europske gradove kao što su Budimpešta, Beč i Prag.

Programi obrazovanja su prilagođeni europskom kvalifikacijskom okviru, a osposobljavanje za poslove trenera u EOS učilištu provodit će se za kategorije modernih, urbanih, sportskih i navijačkih plesova. Edukacija traje 300 sati, imati će se teorijski dio te praktični dio, a nastava će se izvoditi vikendom.


Osnivači učilišta su Slobodanka Tintor, dugogodišnja trenerica, sutkinja i organizatorica mnogih plesnih natjecanja diljem europe i Matija Novosel, također dugogodišnji natjecatelj i trener u sportskom plesu i organizator mnogih natjecanja.

“Ideja da se osnuje Europsko Sportsko Učilište pojavila se u prvom redu iz velike ljubavi prema sportu kojim se bavimo godinama, iz svih naših nastojanja truda i izvrsnih rezultata”, rekla je Slobodanka Tintor, koja je prije dvije godine postala predsjednica IBFF FIT KIDS svjetske fitness federacije za djecu, koja je ogranak od IBFF federacije za odrasle koja u svijetu postoji već 25 godina. Slobodanka je utemeljila svjetsku federaciju za djecu gdje je okupila preko 30 zemalja. Proširila svjetsku federaciju na Ameriku i dignula dječji fitness na prijestolje sporta u svijetu.

slobodanka tintor / europsko sportsko učilište zagreb / 2021.

Uz Europsko Sportsko Učilište ples je postavljen na pijedestal sportskih postignuća koji zaslužuje

“Da bih se ples mogao razvijati kao profesionalna kategorija, smatramo nužnim da na razini naše države, ali i Europe dobije osposobljeni kadar trenera koji će svojom stručnošću i idejama promicati i razvijati ovaj sport na jedan kvalitetan način. Cilj nam je dignuti EOS učilište na jednu jako visoku razinu obrazovanja, gdje ćemo našim polaznicima omogućiti i daljnju edukaciju nakon završenog osposobljavanja. Ta edukacija će se provoditi kroz razne radionice i seminare te godišnje plesne konferencije sa svjetskim poznatim koreografima i trenerima”, dodaje Slobodanka Tintor.

“Iznad svega smo ponosni što ćemo u Zagreb dovesti poznate svjetske koreografe i plesače, neke od svjetski poznati koreografa smo već ugostili u gradu Zagrebu na našim natjecanjima kao što je Juan David Zapata koreograf i plesač Lady Gage te Maria Adriana Roscio, direktorica plesne škole u Americi. Više o EOS učilištu doznajte na mrežnim stranicama na adresi europskosportskouciliste.com.

Tagged