euromoney - awards for excellence 2019

Euromoney proglasio ZABU najboljom hrvatskom bankom za financiranje trgovine i izvoza

Prema Euromoneyjevoj Anketi o financiranju trgovine i izvoza za 2020., UniCredit je najbolji globalni pružatelj usluga u području financiranja trgovine i izvoza te je imenovan vodećom bankom u kategorijama Savjetovanje, Financiranje, Sveukupna izvedba i Proizvodi, kao i najboljim pružateljem usluga u Zapadnoj Europi te Srednjoj i istočnoj Europi (SIE).

Zauzeo je i treće mjesto na globalnoj razini u kategoriji Tržišni lider, kategoriji koja kombinira prodor na tržište, postotak poslovanja i podataka o prometu, radi stvaranja sveukupne ljestvice najboljih banaka za financiranje trgovine i izvoza.

UniCredit je osvojio mnogo prvih mjesta na rang listama pojedinih država, a među njima se izdvojila i Hrvatska, odnosno Zagrebačka banka koja je proglašena najboljom u kategorijama Tržišni lider te Najbolji pružatelj usluga.

Opseg i dubina UniCreditove geografske pokrivenosti dodatno se odražava u činjenici da je banka na prvom mjestu u kategoriji Tržišni lider i u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumunjskoj, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, i Turskoj.

Euromoneyevo priznanje još je jedna potvrda vodeće tržišne pozicije Zagrebačke banke na području financiranja trgovine i izvoza. Ona je rezultat dugogodišnje tradicije i iskustva, ali i stalnog praćenja tržišnih zahtjeva i kreiranja novih poslovnih rješenja za klijente u ovom području. Nastavljamo unapređivati naše usluge te u narednom razdoblju planiramo daljnju digitalizaciju tradicionalnih instrumenata financiranja trgovine i izvoza te nova rješenja u području upravljanja potraživanjima i likvidnošću”, poručio je Nikolaus Maximilian Linarić, član Uprave Zagrebačke banke.

Anketa, koja se provodi već devetu godinu za redom, uspoređuje povratne informacije prikupljene od preko 7.000 korporativnih klijenata, koje uvjerljivo ukazuju na UniCreditovu stručnost u razvoju i plasiranju proizvoda, vrhunsku korisničku uslugu i duboko razumijevanje svojih ključnih europskih tržišta.

“Veoma smo ponosni na ove rezultate. Svojim klijentima nastojimo kontinuirano pružati proizvode i usluge najviše kvalitete, usredotočujući se na razvoj inovativnih rješenja prilagođenih zadovoljavanju potreba naših klijenata. Ova Euromoneyjeva anketa prepoznaje naše kontinuirane napore u ovim područjima dok nastojimo pružati podršku realnom gospodarstvu i graditi snažne odnose s klijentima. Ovi su odnosi u središtu svega što radimo, te bismo htjeli iskoristiti ovu priliku da se zahvalimo svojim klijetima na njihovom kontinuiranom partnerstvu i potpori”, rekao je Richard Burton, UniCreditov voditelj Korporativnog i investicijskog bankarstva.

UniCredit nastavlja ulagati u inovacije u području financiranja trgovine i izvoza – ponajprije putem svog nagrađivanog korisničkog portala Trade Finance Gate te ostaje posvećen zadovoljavanju potreba svojih klijenata pružanjem po mjeri izrađenih rješenja iz područja financiranja trgovine i izvoza i rješenja vezano na korištenje radnog kapitala.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -

2 thoughts on “Euromoney proglasio ZABU najboljom hrvatskom bankom za financiranje trgovine i izvoza

Comments are closed.