eurizon asset management croatia - logotip 2021.

Eurizon Asset Management Croatia – novo ime investicijskog fonda PBZ Invest

PBZ Invest, društvo za upravljanje investicijskim fondovima, u budućnosti će poslovati pod imenom Eurizon Asset Management Croatia. Klijenti Društva zadržavaju sva prava i obaveze koji proizlaze iz postojećih ugovora s PBZ Investom i ne trebaju poduzimati nikakve dodatne aktivnosti. Privredna banka Zagreb, koja je također član Intesa Sanpaolo Grupe, ostat će i dalje najznačajniji distributer investicijskih fondova kojima upravlja Eurizon Asset Management.

Društvo uspješno posluje u Republici Hrvatskoj pod imenom PBZ Invest više od dva desetljeća. Od 2013. godine dio je Eurizon obitelji koju predvodi Eurizon Capital SGR, društvo koje sa svojim supsidijarima predstavlja Diviziju za upravljanje imovinom Intesa Sanpaolo Grupe, jedne od najstabilnijih i najprofitabilnijih banaka u Europi.

PBZ Invest, od danas Eurizon Asset Management Croatia, drugo je najveće društvo za upravljanje UCITS investicijskim fondovima u Hrvatskoj. Njegov tržišni udio veći je od 24%, a društvo trenutno upravlja s više od 5,4 milijardi kuna imovine. Nju ima plasiranu kroz 13 fondova i 173 pojedinačna portfelja.

Klijenti Eurizon Asset Management Croatia moći će i dalje trgovati udjelima kroz postojeće distribucijske kanale PBZ-a

Eurizon je u više od 35 godina poslovanja zauzeo poziciju jednog od europskih lidera u području upravljanja imovinom. Posluje kroz deset upravljačkih centara i globalno je prisutan u 24 zemlje putem svojih lokalnih podružnica. Uz podružnice, tu su i prodajni uredi, vanjske distribucije i suradnje s partnerima. Eurizon je predvodnik na talijanskom tržištu upravljanja imovinom koja vrijedi 432 milijarde eura. Hrvatska je među značajnim tržištima na kojima Eurizon posluje i na kojima ostvaruje značajne tržišne udjele.

Privredna banka Zagreb, također članica Intesa Sanpaolo Grupe, ostat će i dalje najznačajniji distributer investicijskih fondova kojima upravlja društvo Eurizon Asset Management. Klijenti Društva moći će i dalje trgovati udjelima kroz postojeće distribucijske kanale PBZ-a, kao i putem društva Hrportofolio, kojem je društvo Eurizon Croatia delegiralo poslove distribucije. Osim promjene naziva Društva, promijenit će se i nazivi fondova kojima društvo Eurizon Asset Management Croatia upravlja. Društvo posluje na adresi Ulica grada Vukovara 271 u Zagrebu. Nova internetska stranica dostupna je na mrežnim stranicama na adresi eurizonam.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - -