emirates boeing 777-300er / 2019.

Emirates preuzima “ljetne letove” linije “Dubai – Zagreb” od tvrtke FlyDubai

Emirates, jedna od najvećih međunarodnih aviokompanija, preuzela je “ljetne letove” prema Zagrebu. Zrakoplovna tvrtka nastavit će letjeti na ruti “Dubai – Zagreb” do 26. listopada 2019. godine. Nakon tog razdoblja, “zimske letove” preuzima partnerska aviokompanija FlyDubai.

Strateško partnerstvo između ova dva zrakoplovna prijevoznika iz Dubaija osigurat će “adekvatan kapacitet kako bi se najbolje zadovoljile potrebe putnika”. Let EK 129 zrakoplova tipa Boeing 777-300ER kretat će iz Dubaija u 8:30 sati i stizati u Zagreb u 12:35 sati po lokalnom vremenu. Povratni let, EK 130, polazit će iz Zagreba u 15:25 sati i stizati u Dubai u 23:00 po lokalnom vremenu.


Zbog planiranih nadogradnji na južnoj pisti u prostoru Međunarodne zračne luke Dubai (DXB), od 16. travnja do 30. svibnja 2019. godine, Emiratesovi letovi prema Zagrebu bit će na rasporedu četiri puta tjedno. Tako će letjeti svaki ponedjeljak, utorak, četvrtak i subotu. Od 31. svibnja nadalje, na spomenutoj će ruti biti svakodnevni letovi istim zrakoplovom, koji će putnicima nuditi ček sedam tjednih letova.

Emirates putnicima do Zagreba nudi “dnevnu uslugu”

Tako je na raspolaganju “dnevna usluga” u konfiguraciji od 3 klase s 8 ležaja u prvoj klasi te 42 mjesta u poslovnoj klasi. A tu su i 304 prostrana sjedala u ekonomskoj klasi. Putnici u svim klasama u zrakoplovu mogu uživati u nagrađivanom sustavu za zabavu na letu. A on nudi više od 4.000 kanala najnovijih filmova, glazbe i TV programa. Putnicima su također dostupna besplatna pića i regionalno inspirirani jelovnici.

Naravno, uz sveprisutno srdačno gostoprimstvo multikulturalne kabinske posade, od kojih je više od 200 Hrvata. Uz to, putnici mogu ostati povezani s obitelji i prijateljima tijekom leta zahvaljujući do 20 MB besplatnog Wi-Fi prometa. Ponuda vrijedi za rezervacije ostvarene do 7. travnja 2019. godine i to za putovanja u razdoblju do 30. rujna. Putnici koji će svoje putovanje započeti iz zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman mogu rezervirati karte po cijeni od 349 eura za ekonomsku klasu te od 1.999 eura za poslovnu klasu. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama tvrtke na adresi emirates.com.

Što možete vidjeti i posjetiti u Dubaiju?

Posjetitelji Dubaija mogu uživati u suncu tijekom cijele godine i vidjeti razne kultne znamenitosti. A jedna od najvećih je ujedno i najviša zgrada na svijetu – Burj Khalifa. Grad nudi šest potpuno opremljenih javnih plaža s najboljim restoranima i kafićima. Posjetitelji također mogu provesti sate u jednom od najvećih svjetskih trgovačkih centara, Dubai Mallu u kojem mogu uživati u iskustvu šopinga. Dubai nudi pregršt događanja tijekom ljetnih mjeseci, uključujući glazbene koncerte i predstave.

Posjetiteljima su dostupne tradicionalne tržnice i kušanje autentičnih jela u prostoru starog grada u kojem će se također susresti s kulturnom baštinom. Dostupna im je i vožnja brodom preko rijeke Dubai Creek ili kupovina začina na poznatoj tržnici Spice Souk, gdje mogu pronaći savršen začin i na taj način kući ponijeti okus i uspomenu Dubaija.

Tagged