dnevna soba - ideje za uređenje interijera I 2022.

Elegantna rješenja kojima će vaša dnevna soba uljepšati izgled

Dnevna soba je mjesto u kojem provodimo najviše vremena dok smo kod kuće, zbog čega je važno da nas svojim izgledom opušta i čini spokojnima. Donosimo nekoliko rješenja koja bi u tome mogli pomoći… Nema sumnje, za većinu nas dnevna soba je mjesto na kojem provodimo najviše vlastitog slobodnog vremena, zbog čega je izuzetno važno da nas opušta svojim interijerom, umjesto da nas frustrira.


Nekoć su je zvali salonom i služila je za primanja, a i danas u njoj najčešće dočekujemo svoje goste, što je još jedan razlog zašto želimo da ostavi što bolji dojam na svakog tko se u njoj nađe. A ako mislite da nemate talenta za unutrašnje uređenje i da nikad nećete moći dekorirati dnevnu sobu kako treba, nemojte brinuti. Svatko može elegantnim rješenjima uljepšati svoj dom, samo se mora držati nekih osnovnih pravila kako posložiti različite elemente interijera u skladnu i estetski ugodnu cjelinu…

Ne pretjerujte s namještajem

Prvi savjet koji će vam dati svaki dekorater svakako je da ne pretrpate dnevnu sobu različitim namještajem, od regala i polica do fotelja i stolova. Elegantna dnevna soba mora biti prostrana i prohodna, gdje god da krenete, zato uvijek imajte umu da mnogo može biti previše, kad su u pitanju elementi interijera koje ste odlučili uklopiti u svoj prostor.

Naravno, tu je i pitanje izbora boja. Ako vam kolorizacija nije jača strana, svakako proučite značenje boja, no ono što biste već sad trebali znati je to da korištenjem previše tamnih elemenata dobivate tmuran prostor u kojem vam neće biti ugodno boraviti.

Možda na mobitelu danas mnogi preferiraju tamnu temu dok pregledavaju online stranice, ali to ne vrijedi za uređenje interijera, u kojem bi i dalje svijetle boje trebale dominirati pa imajte to na umu prilikom bojanja svojih zidova i izbora namještaja.

Dnevna soba mora imati središnji element

Kao i sve drugo i interijer treba imati glavnu zvijezdu, kako bi zablistao u punom sjaju. Kad je u pitanju dnevna soba, ta zvijezda svakako treba biti onaj namještaj na kojem ćete provoditi najviše vremena. Može to biti udobni kauč u kombinaciji s foteljama, a sve više ljudi odlučuje se i za kutnu garnituru kao vrlo elegantno rješenje u središtu dnevne sobe. Koji god element da postavite kao glavnu zvijezdu vaše sobe, morate znati da nema mjesta za još jedan takav pa se pobrinite da garnitura bude dovoljno velika da na nju stanu svi vaši ukućani pa i manja društva gostiju. I da, mora biti postavljena tako da svi na njoj dobro vide ekran televizora. Jer bez njega je dnevna soba već barem pola stoljeća nezamisliva.

Stolić i tepih još su dva elementa koji će se uklopiti u svaku dnevnu sobu, ako su dobro izabrani. Mali stol može biti plastičan, drven ili staklen, no prije svega je važno da se odlično uklapa među ostale elemente. Mora također biti praktičan i po mogućnosti lagan, jer njega će trebati najčešće pomicati okolo.tepi

Što se pak tepiha tiče, dnevna soba “oživi” uz žive boje na njemu

No, pod uvjetom da paše uz ostatak namještaja, kao i uz boju vaših zidova. Koliko god mali bio, baš taj tepih može udahnuti život u vašu dnevnu sobu i zato ga pomno izaberite. I ne zaboravite da se parket brzo istroši, pogotovo tamo gdje boravi najviše ljudi. Tepihom ne samo da uljepšavate svoj dom, nego ga i štitite…

Treba vam i nešto upečatljivo da bi dnevna soba zaista zablistala i ostavila sjajan dojam na goste. U nju ćete morati uvrstiti i nešto što će privući poglede, od prvog trenutka boravka u vašem domu. To može biti regal pun prekrasnih detalja, kao i neka krasna slika na zidu. A možda i zelenilo koje ste uspješno uklopili u svoj interijer. No, ono što u posljednje vrijeme mnogi preferiraju zovu se dekorativne zidne obloge. To je elegantno rješenje koje će se pobrinuti za topli kućni ambijent.

U prošlosti se dekorativni kamen koristio kako bi ukrasili vanjski dio kuća

Tim kamenom bi postigli različite ambijentalne stilove. Ali bi već i na prvi pogled pokazali da upravo naš dom odudara od svih ostalih u ulici. Međutim, taj isti dekorativni kamen danas ne samo što se sjajno uklapa na vanjskom zidu, odlično pristaje i unutrašnjim zidovima. Kamen daje interijeru eleganciju koju je teško postići drugim sličnim rješenjima. Dostupan je u različitim bojama i nije ga problem montirati, a još lakše ga je održavati. Ako želite nešto posebno u svom prostoru, svakako ovo rješenje uzmite u obzir.

Dakle, uz pravi izbor boja i dobro osvjetljenje, kao i jedan ugodni objekt za opuštanje te nešto što privlači pažnju, vaša dnevna soba itekako će postati elegantna. A kada je uspješno transformirate u njoj ćete se osjećati odlično. A ona će ujedno i izazvati poštovanje među vašim gostima.

Tagged