ekonomski fakultet - sveučilište u zagrebu - travanj 2014.

Ekonomski fakultet i Microsoft u inicijativi za stjecanje digitalnih vještina

Ekonomski fakultet i Microsoft potpisali su sporazum o suradnji, kojim se Fakultet priključuje Microsoftovoj globalnoj inicijativi usmjerenoj na stjecanje digitalnih vještina. Tako će Ekonomski fakultet ubuduće surađivati s Microsoftom putem Microsoft Learn for Educators programa.

Pandemija koronavirusa kroz koju prolazimo je sve poznate obrasce dovela u pitanje i uzrokovala globalnu ekonomsku krizu. Zato je Microsoft tijekom ljeta 2020. godine pokrenuo globalnu inicijativu usmjerenu ka stjecanju novih digitalnih vještina potrebnih u COVID-19 gospodarstvu, ali i u gospodarstvu budućnosti.


Ova Microsoftova inicijativa uključuje trenutne korake da bi se pomoglo onima koji žele steći nove vještine i konkurirati za tražene poslove, a oslanja se na podatke i digitalnu tehnologiju. Nakon odslušanih modula unutar Microsoft Learn platforme također je moguće i pristupiti Microsoft certificiranju po cijeni od 15 USD (posebna, vremenski ograničena ponuda). Microsoft certifikati su međunarodno priznati svugdje u svijetu, a istraživanja su pokazala da osobe s Microsoft certifikatom lakše pronalaze posao. Također, imaju bolju plaću i lakše prelaze na višu poziciju unutar tvrtke ili organizacije.

“Izuzetno nas veseli da zajedno s jednim od najvećih fakulteta u Hrvatskoj podižemo globalnu inicijativu na još višu razinu. Hrvatsku javnost još jednom podsjećamo na besplatne mogućnosti stjecanja digitalnih vještina te mogućnost stjecanja Microsoft certifikata po povoljnijoj cijeni. Inicijativa je usmjerena na sve koji žele razviti ili unaprijediti vještine. Od nezaposlenih i onih koji traže promjenu u karijeri, do studenata i mladih kojima digitalne vještine mogu dati bolju startnu poziciju na tržištu rada”, rekla je Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska,

Studenti zagrebačkog Ekonomskog fakulteta imaju besplatan pristup velikom broju vrlo korisnih obrazovnih sadržaja

Do njih dolaze preko Microsoft Learn i LinkedIn Learning platformi. Uz njih, imaju i pristup tečajevima AI Business School koji se mogu primijeniti u svim područjima ekonomije i poslovanja. No, i ostale inicijative su vrlo korisne, osobito program stjecanja profesionalnih Microsoft certifikata. Sve edukacije i tečajevi su online, uglavnom nije potrebno nikakvo predznanje, mogu se pratiti bilo kada, a za pristup je potrebna samo internetska veza.

Naravno, iste mogućnosti nude se i svim hrvatskim građanima zainteresiranima za razvoj svojih vještina. Svim resursima korisnici mogu pristupiti putem centralne lokacije na web adresi opportunity.linkedin.com. Svi sadržaji su dostupni online na četiri jezika: engleskom, francuskom, njemačkom i španjolskom. Do sada je opciju besplatnog učenja iskoristilo gotovo 20.000 Hrvata. Taj broj nas smješta na 6. mjesto u regiji Srednje i Istočne Europe te na 77. mjesto globalno.

EFZ stalno inovira svoje studijske programe u skladu s potrebama gospodarstva

“EFZG nudi svojim studentima stjecanje praktično primjenjivog znanja. Zbog toga lako pronalaze posao i razvijaju svoje karijere i u području digitalne ekonomije i Industrije 4.0. U suradnji s Microsoftom razvili smo program BusinessTech: Improving Digital Skills in Business and Economics koji studentima pruža mogućnosti dodatne edukacije u području primjene digitalnih tehnologija u poslovanju”, rekao je Mario Spremić, voditelj programa.

“Studenti mogu birati između pet kategorija tečajeva i edukacija, pri čemu uče iz praktičnih iskustava i rješavaju poslovne probleme uz pomoć digitalnih tehnologija. Program je usklađen s redovitom nastavom i omogućuje svim studentima stjecanje i unaprjeđenje digitalnih vještina i brojne dodatne prednosti”, dodao je Spremić. Dodajmo da je on je i profesor iz područja digitalne transformacije i kibernetičke sigurnosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Ekonomski fakultet posvećen je istraživanju i obrazovanju visokokvalificiranih stručnjaka

“Oni će uspješno odgovoriti na suvremene poslovne i društvene izazove. Već godinama se koristi inovativnim pedagoškim metodama u poučavanju digitalne transformacije. Koliko su inovacije, digitalne vještine i kontinuirani tehnološki razvoj važni i u akademskom i u poslovnom okruženju, posebno nam je pokazala protekla godina. Stoga pozdravljamo Microsoftovu inicijativu usmjerenu ka stjecanju novih digitalnih vještina koje posebno dolaze do izražaja u današnje vrijeme”, rekao je Jurica Pavičić, dekan Ekonomskog fakulteta.

Suradnja na inicijativi stjecanja digitalnih vještina tek je početak suradnje između Microsofta Hrvatska i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. A uz ovaj, očekuje se pokretanje niz zajedničkih projekata. Microsoft u suradnji s obrazovnim partnerima pokreće kampanju kako bi što više građana saznalo za mogućnost stjecanja digitalnih vještina. Cilj je da što više građana iskoristi prednost besplatnog učenja i stjecanja certifikata. A u konačnici, da bi što lakše pronašlo posao u ovo izazovno doba. Više o Fakultetu doznajte na njihovim mrežnim stranicama na adresi efzg.unizg.hr.

Tagged