dubai harbour marina / 2020.

Dubai Harbour, najveća marina na Bliskom Istoku, primila dvije superjahte

Gulf Craft, jedan od najpoznatijih proizvođača jahti sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prvi je isprobao usluge koje pruža marina Dubai Harbour. To su napravili čak i prije nego što će se ona u potpunosti otvoriti za javnost. Tako su u marinu uplovile spektakularne superjahte nove generacije na tri kata Majesty 120 i Oryx 379.

Sa 1.100 vezova koji će biti pušteni u pogon u dvije faze, marina Dubai Harbour bit će najsofisticiranija te vrste na Bliskom istoku. Pod upravom D-Marin Dubai, ova marina ponudit će razne luksuzne sadržaje. Uz najveći broj vezova za jahte duljine do 160 metara na svijetu, posjetiteljima marine na raspolaganju su vrhunski restorani, klub za posade, benzinska crpka, postrojenja za posadu, helidrom i još mnogo toga.


Marina je smještena u srcu Dubaija, u području između otoka Bluewaters i Palm Jumeirah. Integrirana infrastruktura marine Dubai Harbour izgrađena je na površini od 20 milijuna četvornih metara, a uključivat će maloprodaju, restorane, kafiće, luksuzne rezidencije i hotele.

Selcuk Balci, generalni direktor tvrtke D-Marin Dubai koja upravlja marinom Dubai Harbour istaknuo je zadovoljstvo zbog otvorenja nove marine koja će ojačati status Dubaija kao modernog pomorskog čvorišta, dok je Abeer Alshaali iz Gulf Crafta rekao kako će otvorenje marine Dubai Harbour otvoriti put prema još većem gospodarskom rastu Dubaija kako u turizmu, tako i u nautici, a novootvorena marina zasigurno će se naći na listi omiljenih mjesta zaljubljenika u plovila.

majesty 120 - dubai harbour marina 2020

O Gulf Craftu

Tvrtka Gulf Craft je “pionir” u izgradnji plovila. Osnovan je 1982. godine u Emiratima, a otad fascinira svijet najboljim luksuznim jahtama i brodovima za odmor. Rastući portfelj kompanije uključuje ultraluksuznu seriju Majesty i prekooceanske Nomad jahte. Tu su i Silvercraft ribarski brodovi, ali i obiteljska plovila i sportske jahte Oryx. Spomenimo i seriju Touring Passenger višenamjenskih plovila za prijevoz.

Gulf Craft u svojim najmodernijim brodogradilištima u UAE-u izrađuje vrhunska plovila dužine od 10 do 55 metara. Dodajmo da tvrtka ima “veliki naglasak na naprednoj tehnologiji, brodskom inženjerstvu te istraživanju i razvoju.

O D-Marinu, vlasniku marine Dubai Harbour

D-Marin upravlja poslovanjem 14 jedinstvenih marina smještenih na Mediteranu i Bliskom istoku, što ga čini globalno jednim od najvećih međunarodnih lanaca marina. S radom su počeli 2003. godine u Turskoj, nakon čega se šire na Hrvatsku, Grčku, Crnu Goru i Dubai. D-Marin Dubai LLC osnovan je kako bi zadovoljio rastuću potražnju na tom području, a ukupni kapacitet vezova sada je povećan na 8.356.

Tri hrvatske marine dio su grupe D-Marin. To su Mandalina u Šibeniku, Dalmacija – ujedno najveća marina na Jadranu i Borik na zadarskom području. Više o Dubai Harbouru doznajte na mrežnim stranicama na adresi dubaiharbour.com.

Video: Majesty 120 & Oryx 379 – The First Yachts to Enter Dubai Harbour Marina

Tagged