drukčiji crni petak - giving friday u dm-u / 2021.

Drugačiji crni petak – uz Giving Friday dm donira 5 posto dnevnog prometa

Crni petak, dan velikih popusta po trgovinama ove godine se “slavi” 26. studenoga. A DM povodom tog modernog “blagdana” organizira Giving Friday, potpuno drukčije verzije Crnog petka. Naime, taj da će kupci dm-a moći sudjelovati u donaciji koja je namijenjena Centru za cističnu fibrozu djece i odraslih KBC-a Zagreb.

Tako će dm 5% ukupnog dnevnog prometa ostvarenog u 164 prodavaonice dm-a i u dm online shopu donirati za kupnju medicinske opreme i uređaja koji će poboljšati kvalitetu života oboljelih. Podsjetimo, cistična fibroza rijetka je genetska bolest koja skraćuje životni vijek oboljelih, a u Hrvatskoj je dijagnosticirana kod 150 osoba. Bolest je neizlječiva, što znači da se liječi simptomatski. Ona se liječi neprekidno i svakodnevno od trenutka dijagnosticiranja.


Centar za cističnu fibrozu djece i odraslih KBC-a Zagreb koristi najsuvremenije metode koje su dostupne u svijetu, uključujući i od nedavno CFTR modulatore. Da bismo unaprijedili liječenje i praćenje bolesnika s cističnom fibrozom potrebna nam je dodatna nova oprema. A ona će podići nivo optimalne zdravstvene skrbi za svakog bolesnika. Zato, u ime Centra i naših pacijenata, pozivam sve građane da se pridruže Giving Fridayu. Podržite ovu donaciju kako bismo onima koji žive s cističnom fibrozom omogućili još bolje uvjete liječenja. Ali i poboljšali kvalitetu njihovih života”, rekla je doc. dr. sc. Andrea Vukić Dugac iz Centra za cističnu fibrozu djece i odraslih KBC-a Zagreb.

Na crni petak kupnjom u DM-u napravite dobro djelo

“U ime dm-a pozivam sve naše kupce da na crni petak, 26. studenog 2021. godine, svoju kupnju pretvore u dobro djelo. Zajedničkim naporima možemo pomoći sugrađanima koji žive s ovom teškom bolesti da vode kvalitetnije i bolje živote. Bilo da kupujete u dm online shopu ili u prodavaonici dm-a, ovaj Giving Friday imate priliku pomoći oboljelima. Svaka će kupnja u dm-u na taj dan doprinijeti većem iznosu donacije za Centar za cističnu fibrozu djece i odraslih KBC-a Zagreb“, rekla je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u.

U prošlogodišnjem Giving Fridayu sudjelovalo je više od 75.000 građana. Oni su svojom kupnjom u dm-u podržali donaciju higijenskih i kućnih potrepština za socijalno ugrožene obitelji i pojedince u vrijednosti od 333.729 kuna. Više informacija o cističnoj fibrozi doznajte na stranicama Wikipedije.

Tagged