dm hrvatska :: poslovni rezultati 2021.-2022. :: infografika

DM Hrvatska u poslovnoj godini 2021/2022 snažno rastao i povećao prihode za više od 13 posto

Tvrtka dm Hrvatska predstavila je rezultate poslovne godine 2021./2022. u kojoj bilježi promet od 2,68 milijardi kuna, kojim je nadmašio prošlogodišnji za 13,59 posto. Također, u protekloj poslovnoj godini dm je uložio više od 61 milijun kuna u razvoj prodajne mreže, dm online shopa i digitalizaciju poslovanja. Uz šest novih prodavaonica, od kojih su tri otvorene u gradovima u kojima dm do sada nije imao prodavaonice, dm je otvorio i 11 novih specijaliziranih odjela za bezreceptne medicinske proizvode (OTC).


dm je u ovoj poslovnoj godini nastavio s razvojem novih digitalnih usluga te usavršavanjem postojećih. Tvrtka je tako razvila novu aplikaciju za pametne telefone Moj dm koja omogućuje jednostavniju kupnju i korištenje svih funkcija dm online shopa. Od travnja 2022. godine kada je pokrenuta, više od 40% svih online kupnji obavljeno je putem aplikacije. Vrijeme ekspresnog preuzimanja online narudžbi u prodavaonicama je prepolovljeno te je sada proizvode moguće preuzeti 90 minuta nakon narudžbe. Zanimljivo, gotovo svaki četvrti kupac dm online shopa u protekloj je godini koristio je uslugu ekspresnog preuzimanja. Dodajmo da tvrtka svoju poslovnu godinu bilježi od 1. listopada 2021. do 30. rujna 2022. godine.

DM Hrvatska bilježi rast u svim sektorima

“Iza nas je još jedna uspješna poslovna godina u kojoj je dm ostvario rast svi ključnih poslovnih pokazatelja. Posebno smo ponosni što je broj kupaca koji dnevno posjete naše prodavaonice dosegnuo gotovo 87.000 te što je promet u dm online shopu rastao za više od 75 posto. Također, nastavljen je razvoj segmenta bezreceptnih medicinskih proizvoda. Na godišnjoj razini tu smo ostvarili rast prometa veći od 40%”, rekao je Mirko Mrakužić, direktor dm-a.

Članovi Uprave dm-a osvrnuli su se i na održivost i društveno odgovorno djelovanje. Istaknuli su kako su prošlu godinu obilježili natječaj {ZAJEDNO} za zelene ideje u sklopu kojeg je dm s više od 800.000 kuna podržao realizaciju 17 ekoloških projekata. Posebno su istaknuli postavljanje dm eko punionica u 12 prodavaonica dm-a u Zagrebu, Dubrovniku, Puli, Rijeci, Osijeku, Varaždinu, Zadru i Splitu.

“Kada je u pitanju održivost, u dm-u na svim područjima nudimo zelene ideje kako bismo potaknuli pozitivne promjene i navike. dm eko punionicama građanima smo omogućili još jedan način da doprinesu smanjenju upotrebe plastike i očuvanju okoliša za buduće generacije. Kupcima su dostupni deterdženti za rublje i pranje posuđa u rinfuzi koji ne sadrže sulfate te su 100% biorazgradivi. Veseli nas što su brzo prihvatili ovu opciju osviještene kupnje. I da dodam, svaki četvrti kupac vrati se nakon što jednom isproba našu eko punionicu”, rekla je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u.

Predstavljeno je i istraživanje Ipsosa

A ono je potvrdilo da građani prepoznaju održivo i društveno odgovorno djelovanje tvrtke. Svaki drugi ispitanik smatra da, među trgovačkim lancima u Hrvatskoj, dm najviše ulaže u zaštitu okoliša i potiče ekološku osviještenost. Isti udio, njih 52 posto, smatra da dm najviše brine o potrebama kupaca.

Odnos prema djelatnicima i ove je godine najznačajnije izdvojio dm od konkurencije. Gotovo 75% ispitanika smatra da dm najviše brine o svojim zaposlenicima. Uz prilike za edukaciju i napredovanje te prosječnu neto plaću u prodavaonicama koja je iznosila 11.191,24 kuna, dm je i u protekloj poslovnoj godini veliku pozornost stavio na brigu o zdravlju djelatnika. A to je prepoznao i Hrvatski zavod za javno zdravstvo. On je tvrtci, kao prvoj drogeriji u Hrvatskoj, dodijelio certifikat Tvrtka prijatelj zdravlja.

Poslovnu godinu 2022./2023. tvrtka je započela s 170 prodavaonica u 64 grada te 1.857 djelatnica i djelatnika. Također, ona je jedina drogerija u Hrvatskoj s online shopom. U ovoj poslovnoj godini tvrtka planira uložiti više od 80 milijuna kuna u razvoj prodajne mreže, asortimana te u digitalizaciju poslovanja. Više o tvrtci saznajte na mrežnim stranicama na adresi dm.hr.

VIDEO: dm Hrvatska online shop

Tagged