Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska

Digitalna evolucija za digitalno doba – telekomunikacijska tvrtka Vip postala A1

Vodeća Hrvatska telekomunikacijska tvrtka VIPnet promijenila je naziv kompanije u A1 Hrvatska – Vip brend za više od 2 milijuna korisnika postaje A1.

A1 brend želi biti vodič za sve svoje korisnike na hrvatskom tržištu u ovom složenom digitalnom dobu novih tehnologija, velikih brzina i različitih multimedijalnih uređaja, čineći njihov život ugodnijim, produktivnijim i jednostavnijim. Tijekom protekla dva desetljeća razvoj tehnologije uvelike je promijenio način života i potrebe korisnika, tvrtki i društva u cijelosti, što pokazuju i podaci o njihovim navikama.

Kada je internet došao u Hrvatsku početkom 90-tih, promet na svjetskoj razini iznosio je svega 100 GB dnevno. Danas A1 mreža u Hrvatskoj bilježi taj promet u samo 15 sekundi. Kada usporedimo volumene podatkovnog prometa prije deset godina i danas, 2008. promet za sve korisnike tijekom cijelog ljeta bio je 80 000 GB; danas je to dnevni promet kojeg naprave samo korisnici A1 roaming usluga.

Korisnici na svjetskoj razini danas ostvare sveukupno više od 15 EB (eksa) mobilnog internet prometa mjesečno, od čega čak 56 posto čini video sadržaj, a predviđa se porast potrošnje mobilnog prometa na video sadržaj na čak 73 posto do 2023.

Početkom ovog desetljeća 95 posto korisnika posjećivalo je internetske stranice A1 preko računala, a danas gotovo 70 posto posjeta dolazi s mobilnih uređaja. A1 web stranice korisnici posjećuju gotovo milijun puta mjesečno. Tijekom 2017., 80 posto svih korisničkih interakcija s A1 bilo je digitalno, od čega je većina preko aplikacije Moj A1.

“Prilagođavanjem novim navikama i potrebama korisnika te digitalnoj evoluciji oko nas i sami se mijenjamo iz tradicionalnog telekom operatora u digitalnu kompaniju. Iza promjene našeg brenda i naziva tvrtke stoji puno veća strateška promjena koja će utjecati na sve segmente našeg poslovanja. S novim brendom A1 namjeravamo postati vodič kroz složeno digitalno doba za sve naše korisnike, a njihove današnje potrebe ne mogu se zadovoljiti bez najmodernije infrastrukture poput optike, mreže nove generacije i 5G tehnologije. Zato kao A1 nastavljamo s razvojem najbrže mobilne mreže nove generacije, koja korisnicima omogućava brzine i do 750 Mbit/s te sa snažnim investicijama u vlastitu optičku mrežu za superbrzi Internet koja trenutno pokriva 500.000 tisuća kućanstava. Kao brend koji nudi sve konvergentne i ICT aspekte poslovanja kao što su mobilna, fiksna, TV i podatkovna rješenja te rješenja u oblaku i OTT usluge, želimo biti partner u digitalnoj transformaciji hrvatskog tržišta, društva i gospodarstva”, rekao je Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska.

A1 časti svoje korisnike posebnim poklonima

Povodom ove promjene kompanija A1 Hrvatska pripremila je posebne poklone koje korisnici mogu iskoristiti tijekom listopada i tako dobiti vrhunsko digitalno iskustvo dok testiraju A1 internetske brzine, mrežu i uživaju u ekskluzivnom premium sadržaju.

Na prodajnim mjestima A1 ili kupnjom na web stranici, postojeći korisnici mogu ostvariti 1.200,00 kuna popusta na tv ili mobilni uređaj po izboru uz aktivaciju nove mobilne ili fiksne linije. Korisnici A1 digitalne i satelitske televizije te A1 Xplore TV usluge (nekadašnja Vip NOW usluga) cijeli će mjesec listopad moći besplatno uživati u svim PlanetSport kanalima i ekskluzivnim prijenosima UEFA Lige prvaka. Uz to, sve postojeće i nove korisnike mobilne aplikacije od 2. listopada u Moj A1 aplikaciji (donedavno Moj Vip) čeka atraktivan poklon od 10GB za pretplatnike i 2GB za korisnike na bonove koji se mogu iskoristiti do kraja istog mjeseca.

Jednostavniji A1 portfelj usluga korisnicima će digitalni život učiniti lakšim. Tomato brend neće se mijenjati i kao takav ostaje prisutan na hrvatskom tržištu. B.net će biti dostupan u okviru A1 ponude proizvoda i usluga, a Vip Metronet Business Solutions brend postao je A1 Business Solutions. Uvođenje brenda A1 na svim tržištima A1 Telekom Austria Grupe ne samo da će osnažiti poziciju na europskom telekomunikacijskom tržištu, nego će i omogućiti svim A1 korisnicima na svim A1 tržištima dosljedno i jedinstveno iskustvo brenda.

“Prilagođavanjem novim navikama i potrebama korisnika te digitalnoj evoluciji oko nas i sami se mijenjamo iz tradicionalnog telekom operatora u digitalnu kompaniju. Iza promjene našeg brenda i naziva tvrtke stoji puno veća strateška promjena koja će utjecati na sve segmente našeg poslovanja. S novim brendom A1 namjeravamo postati vodič kroz složeno digitalno doba za sve naše korisnike, a njihove današnje potrebe ne mogu se zadovoljiti bez najmodernije infrastrukture poput optike, mreže nove generacije i 5G tehnologije. Zato kao A1 nastavljamo s razvojem najbrže mobilne mreže nove generacije, koja korisnicima omogućava brzine i do 750 Mbit/s te sa snažnim investicijama u vlastitu optičku mrežu za superbrzi Internet koja trenutno pokriva 500.000 tisuća kućanstava. Kao brend koji nudi sve konvergentne i ICT aspekte poslovanja kao što su mobilna, fiksna, TV i podatkovna rješenja te rješenja u oblaku i OTT usluge, želimo biti partner u digitalnoj transformaciji hrvatskog tržišta, društva i gospodarstva”, dodao je Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska.

O A1 Telekom Austria Grupi

A1 Telekom Austria Grupa, čije su dionice izlistane na Bečkoj burzi, vodeći je pružatelj digitalnih usluga i komunikacijskih rješenja u središnjoj i istočnoj Europi, s približno 24 milijuna korisnika u sedam zemalja: Austriji, Sloveniji i Bugarskoj (A1), Hrvatskoj (A1), Bjelorusiji (velcom), Srbiji (Vip mobile) i Makedoniji (one.Vip). Do kraja 2017. godine A1 Telekom Austria Grupa zabilježila je prihode od 4,38 milijardi eura pružajući komunikacijske i platne usluge, usluge zabave i integrirana poslovna rješenja. Oko 19 tisuća zaposlenika i vrhunska širokopojasna infrastruktura omogućuju digitalno poslovanje i način življenja te pomažu osobama, tvrtkama i stvarima da budu povezani bilo gdje i bilo kada.

A1 Telekom Austria Grupa europska je poslovna jedinica jednoga od najvećih telekomunikacijskih pružatelja América Móvil sa sjedištem u Beču i pruža pristup globalnim rješenjima.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -