tomislav urbić - data link unija - 2020

Data Link se spojio s Unijom – stvorena regionalna računovodstvena grupa

Data Link, hrvatska tvrtka specijalizirana za računovodstvene usluge, spojila s holdingom Unija, slovenskom računovodstvenom kućom koja je prisutna u šest zemalja regije. Tim spajanjem je stvorena najveća regionalna grupacija specijalizirana za računovodstvene usluge s godišnjim prihodima većim od 10 milijuna eura.

Grupacija sad izravno zapošljava više od 250 stručnjaka, a osim u zemljama regije, kroz ekskluzivnu partnersku mrežu prisutna je u dodatnih osam zemalja središnje i istočne Europe.


Od sada će tvrtka na hrvatskom tržištu raditi pod imenom Data Link Unija i svojim će kupcima moći ponuditi najkvalitetnije usluge iz svog bogatog asortimana s preko 80 zaposlenih. Istovremeno, spajanje Data Linka i Unije značit će i kombiniranje najboljih praksi dviju kompanija, ali i mogućnost za veće investicije u nove tehnologije i poslovna rješenja.

Spajanje s Unija Holdingom komentirao je Tomislav Urbić, predsjednik Uprave Data Link Unije, istaknuvši kako je ovo put prema ostvarenju vizije da se tradicionalno računovodstvo približi potrebama modernog doba.

“Pred našom industrijom su značajne promjene koje moramo uspješno implementirati u svoje poslovanje. Tehnologija već danas omogućuje gotovo potpunu automatizaciju jednostavnijih knjigovodstvenih zadataka, što će omogućiti računovođama da više vremena i znanja posvete dubinskim analizama poslovanja klijenata i preuzimanjem savjetodavne uloge. Data Link je kroz cijeli svoj razvoj bio inovativan i među predvodnicima pri implementaciji tehnoloških novosti, a ulaskom u Unija grupu prije svega želimo zadržati tu viziju i dalje. Želimo našim klijentima omogućiti ono najbolje i najkvalitetnije što se na tržištu može dobiti, a istovremeno našim vrijednim zaposlenicima koji su najveća vrijednost Data Linka i cijele Unija grupe, omogućiti nužna znanja i sposobnosti kako bi bili potpuno spremni za računovodstvo nove generacije”, rekao je Tomislav Urbić.

Data-Link 2020. godine slavi 30 godina uspješnog poslovanja

Iz nekoć male obiteljske tvrtke izrasli su u lidera na području računovodstvenih usluga s više od 70 zaposlenih i godišnjim prometom od 2 milijuna eura Iz tvrtke ističu da su za taj uspjeh prvenstveno zaslužni njihovi zaposlenici, dugogodišnji klijenti te tehnološka inovativnost.

“Iznimno smo ponosni na ono što smo do sada ostvarili, a ovo spajanje je došlo kao kruna na cjelokupni dosadašnji rad. Proslavit ćemo 30 godina rada, a s ovim spajanjem siguran sam da ćemo osigurati još puno poslovnih uspjeha u budućnosti. Veseli me što ćemo našim klijentima u budućnosti moći pružiti usluge na području 14 država CEE i Adriatic regije, kao i da ćemo još više biti pravi savjetnici u poslovanju, omogućiti im vrhunsku kvalitetu usluge te brze, točne i prilagodljive izvještaje kao podlogu za uspješno poslovno odlučivanje. U naredne tri godine okvirno planiramo uložiti oko dva milijuna eura u tehnologije digitalizacije, automatizacija te umjetne inteligencije, u znanja i sposobnosti zaposlenika te daljnju konsolidaciju tržišta. Sve to ćemo puno lakše i brže ostvariti kao dio grupe umjesto sami, a posebno sam sretan što smo u Uniji našli pravog partnera za budućnost. Naše tvrtke su iznimno slične, dijelimo istu poslovnu kulturu kao i viziju o razvoju tvrtki i industrije u cijelosti. Uvjeren sam da je to veliki zalog i garancija još puno uspješnih godina poslovanja, mnoštvo zadovoljnih klijenata i zaposlenika”, istaknuo je Tomislav Urbić.

Više informacija o Data Linku doznajte na mrežnim stranicama na adresi data-link.hr.

Tagged