dani tehničke ispravnosti vozila 2019

Dani tehničke ispravnosti vozila 2019. – HAK poziva na besplatan tehnički pregled vozila

Hrvatski autoklub poziva vozače na provjeru tehničkog stanja vozila sudjelovanjem u tradicionalnoj besplatnoj, edukativnoj, preventivno – sigurnosnoj akciji “Dani tehničke ispravnosti vozila 2019.”, koju tijekom ovog tjedna zajednički provode stanice za tehnički pregled vozila, Hrvatski autoklub i Centar za vozila Hrvatske pod pokroviteljstvom Nacionalnog programom sigurnosti cestovnog prometa.

Akcija je počela u ponedjeljak, 25. studenog, a završava u subotu 30. studenog 2019. godine. U sklopu akcije, koja se provodi na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, vozači mogu obaviti besplatnu kontrolu tehničkog stanja vozila u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila.

U HAK-u napominju kako se ova dragovoljna akcija ne odnosi na vozače koji u razdoblju njenog provođenja svoje vozilo moraju podvrgnuti redovnom tehničkom pregledu radi registracije ili produljenja valjanosti prometne dozvole.

Cilj i poruka akcije svim vozačima motornih vozila je skretanje pozornosti na važnost održavanja vozila u tehnički ispravnom stanju u svrhu smanjenja negativnih utjecaja vozila, prije svega na sigurnost cestovnog prometa odnosno stradavanja i materijalne štete nastale kao posljedica prometnih nezgoda, a potom na okoliš te na ekonomski interes društva.

Tehnička ispravnost velikim dijelom ovisi o načinu na koji se vozači i vlasnici vozila odnose prema automobilima i koliko u njih ulažu, a potrebno je imati u vidu da se tehničko stanje vozila u procesu njegove eksploatacije pogoršava i stoga je aspekt redovnog održavanja od primarnog značaja.

Tijekom akcije nema sankcioniranja sudionika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis.

Prvih 15.000 vozača – sudionika akcije na poklon će dobiti paket sa tri litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila prilagođene uporabi u zimskim uvjetima vožnje. Pokloni su raspoređeni u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -

1 thought on “Dani tehničke ispravnosti vozila 2019. – HAK poziva na besplatan tehnički pregled vozila

Comments are closed.