cupra formentor / 2021.

Cupra Formentor – jedan posve drugačiji automobil dizajniran za budućnost

Automobili su postali prava mala pokretna umjetnička djela koja nas sa stilom prevoze do željenih destinacija, a imajući to na umu, Seat je dizajnirao iznimno atraktivan auto – CUPRA Formentor. Dodajmo da je auto dobio ime po najljepšem i najdivljijem rtu na španjolskom otoku Mallorci na Balearima.

Formentor je pravo utjelovljenje zadivljujućih atributa tog mjesta, od bočnih izbočina koje ističu dinamičnost i osjećaj pokreta, za čiju su inspiraciju poslužile stijene na rtu koje je isklesao vjetar do ekskluzivne nove palete dubokih i zagasitih boja – Petrol Blue Matt, Magnetic Tech Matt i Graphene Grey. Svaka boja ima svoju osobnost, izražava drugačiji stav te odražava istinski identitet CUPRA Formentora.

Formentor prvi model u povijesti ekskluzivno dizajniran i proizveden za marku CUPRA. A čim je izašao, već izazvao veliki interes i pozitivne komentare javnosti. Pravi je magnet za nove kupce koji su u potrazi za ekskluzivnošću, inovativnošću te intuitivnim i dinamičnim doživljajem vožnje.

Formentor objedinjuje prednosti vozila s vrhunskim performansama i kvalitete SUV vozila. Dvobojna karoserija podsjeća na terensko vozilo, no dizajn Formentora koristi estetsku tehniku kako bi olakšao siluetu vozila. Ovaj vrhunski sportski crossover dostupan je s bogatom ponudom od sedam različitih pogonskih sustava. Među njima su i dvije plug-in hibridne verzije s vrhunskim performansama.

CUPRA Formentor ima jedinstveni vanjski i unutarnji dizajn koja pruža osjećaj modernosti i sportske osobnosti

Formentor se trenutno svim potencijalnim kupcima nudi u više varijanti. Tu je 1.5 TSI 150 KS (oprema Formentor, početna cijena već od 215.901 kuna), 1.5 TSI 150KS DSG (oprema Formentor, početna cijena već od 230.902 kuna) te 2.0 TSI 310 KS DSG 4Drive (oprema Veloz, početna cijena već od 346.630 kuna). Velika novost je što od veljače svi potencijalni kupci u Hrvatskoj mogu naručiti Formentor 1.4 e-HYBRID DSG od 245 KS u opremi Veloz, s početnom cijenom već od 302.565 kuna.

Tvrtka SEAT objavila je neovisnost marke CUPRA još 2018. godine. Proces potpunog izdvajanja i samostalnog nastupa na tržištu dovršen je tijekom 2020. Tako je s 1. studenim 2020. CUPRA imala svoj službeni samostalni početak i na tržištu Hrvatske. Od tada su modeli CUPRA-e, koja u automobilskom svijetu predstavlja sofisticiranost, performanse, moderan dizajn i drugačiji pristup vožnji, dostupni i za sve potencijalne kupce u Hrvatskoj.

Dva momenta koja su obilježila samostalni početak rada marke CUPRA u Hrvatskoj

Prvi moment je otvorenje ovlaštene prodajne CUPRA mreže, ali i pokretanje službene mrežne stranice na adresi cupraofficial.hr. No, najvažniji trenutak za marku CUPRA u 2020. svakako je bio lansiranje sportskog crossover modela Formentor, čiji se dolazak u Hrvatsku odvio u prosincu.

Za sve detalje o CUPRA modelima u Hrvatskoj, na raspolaganju Vam stoje ovlašteni CUPRA trgovci Porsche Inter Auto Jankomir Zagreb i Porsche Inter Auto Rijeka.

Video: The new CUPRA Formentor 2020 – Feel another way

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - -