croatia osiguranje - logo 2020

Croatia osiguranje produljuje Kolektivni ugovor svojim zaposlenicima

Croatia osiguranje i Granski sindikat zaposlenih u osiguranju Hrvatske potpisali su dodatak Kolektivnom ugovoru kojim se produljuje trajanje Kolektivnog ugovora do 30. lipnja 2021. godine. Ugovor je produljen tri mjeseca prije isteka postojećeg Kolektivnog ugovora.

Unatoč izazovima poslovanja u okruženju pandemije i prirodnih nepogoda, Kolektivni ugovor Croatia osiguranja zadržava visoku razinu radnih i materijalnih prava zaposlenika, koja su veća ili na razini standarda domaćeg tržišta rada.

“Unatoč trenutnim izazovnim okolnostima u kojima poslujemo sigurnost i dobrobit zaposlenika naš su prioritet. Zato smo donijeli odluku da prije roka produžimo kolektivni ugovor, koji je svim zaposlenicima garancija da su njihove plaće i prava sigurni. Pred kompanijom je izazovno razdoblje ali sam siguran da ga zajedno možemo uspješno prevladati”, rekao je Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja.

Uz zadržavanje visoke razine prava dogovoreno je i da će se zaposlenicima za 2020. godinu, umjesto primitka u naravi, isplatiti iznos od 600 kuna prigodne nagrade za Uskrs.

Navedenu isplatu Croatia osiguranje će izvršiti najkasnije do 10. travnja 2020. godine

Odluka o promjeni načina dodjele Uskrsnice donesena je kako bi se zaposlenicima dodatno pomoglo u prevladavanju situacije izazvane epidemijom koronavirusom.

“Smatram da smo u situaciji u kojoj se nalazimo, a kojoj je nemoguće predvidjeti trajanje i posljedice, postigli najbolji mogući dogovor za zaposlenike Croatia osiguranja”, dodao je Miroslav Hrašćanec, predsjednik Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju Hrvatske.

Više o Croatia osiguranju doznajte na mrežnoj stranici na adresi crosig.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -

1 thought on “Croatia osiguranje produljuje Kolektivni ugovor svojim zaposlenicima

Comments are closed.