laqoprevent - croatia osiguranje - davor tomašković, ana zovko i marijan mumdžiev - 2021.

Croatia osiguranje LaqoPrevent – nagrađivanje odgovornog ponašanja

Croatia osiguranje predstavilo je LaqoPrevent. Riječ je o jedinstvenom programu prevencije, koji uz pomoć naprednih tehnologija promiče i nagrađuje odgovorno ponašanje i smanjenje rizika u okruženju. Program LaqoPrevent dio je ponude Croatijinog LAQO osiguranja, prvog u potpunosti digitalnog osigurateljnog rješenja na ovim prostorima.

S obzirom da LAQO nudi osiguranje motornih vozila, prva inicijativa u sklopu programa LaqoPrevent promiče sigurnu vožnju i odgovorno ponašanje u prometu. To se može ostvariti korištenjem naprednog tehnološkog rješenja telematike dostupne u sklopu LAQO aplikacije. Korisnici tako mogu pratiti različite aspekte svoje vožnje i utjecati na smanjenje ključnih rizika u prometu te biti nagrađeni za odgovorno ponašanje i dobre rezultate.

Telematika je napredno tehnološko rješenje koje u primjeni omogućuje pojedincima da analiziraju i korigiraju svoje ponašanje u prometu. Ova tehnologija unutar LAQO aplikacije koju korisnici dobrovoljno aktiviraju na svojim pametnim telefonima, prati način vožnje, prekomjernu brzinu, naglo kočenje i korištenje mobitela tijekom vožnje. Program nagrađuje dobre vozače pa će korisnicima s najboljim ocjenama biti omogućena ekskluzivna dodatna pokrića prilikom ugovaranja nove police osiguranja. U sklopu programa provodit će se i niz izazova i natječaja kojim će se korisnike dodatno pozivati na odgovornu vožnju.

“Pokretanjem ovog jedinstvenog programa prevencije temeljenog na naprednim tehnologijama, LAQO ponovo potvrđuje status najjačeg digitalnog branda u svijetu osiguranja. Od kada je lansiran, LAQO je hit na osigurateljnom tržištu. Reakcija korisnika najbolja su potvrda da na tržištu postoji snažna potreba za naprednim digitalnim rješenjima. LaqoPrevent programom odlazimo korak dalje i doprinosimo podizanju ukupne razine sigurnosti u društvu. Promovirat ćemo i nagrađivati odgovorno ponašanje u svim aspektima života, počevši sada sa sigurnosti u prometu“, rekao je Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja.

Tvrtka Amodo razvila tehološko rješenje za LAQO osiguranje

Predstavljanju LaqoPreventa prisustvovao je i Marijan Mumdžiev, direktor tvrtke Amodo čiji je tim za LAQO razvio tehnološko rješenje. Tvrtka je za svoj rad u insurtech sektoru dobili mnogobrojna internacionalna priznanja i nagrade. Financial Times je proglasio Amodo jednom od Top 5 insurtech tvrtki u svijetu.

“Veliko mi je zadovoljstvo biti dio ovog projekta. Iako Amodo ima korisnike diljem svijeta, napraviti ovako nešto u svom dvorištu je od posebnog značaja za nas. Drago nam je da smo našli partnera koji je, poput nas, ne samo spreman pratiti globalne trendove, nego ih i postavljati”, rekao je Marijan. Više o Amodu doznajte na mrežnim stranicama na adresi amodo.eu.

Dino Rađa i Marko Vuletić: LaqoPrevent od posebne koristi za roditelje i mlade vozače

Inicijativa unutar LaqoPreventa koja potiče odgovornu vožnju posebno je važna, jer je Hrvatska visoko u crnim statistikama u broju prometnih nesreća. Već godinama, Hrvatska ima upola veću smrtnost na cestama od EU prosjeka. Najčešći uzroci nesreća su brzina, alkohol, nevezanje pojasa i upotreba mobitela tijekom vožnje. U statistici nesreća iz 2020. iskače i podatak da su većinu nesreća prouzročili mladi vozači.

Na predstavljanju LaqoPrevent osiguranja sudjelovali su Dino Rađa, otac mladog vozača i Marko Vuletić, mladi vozač i poznati domaći YouTuber. Obojica ističu kako je ovakav jednostavan, ali i zabavan način praćenja vožnje. Stalno slikovito daje ocjene vožnje,što je koristan način u svakodnevnom osvještavanju potrebe za povećanjem opreza i pažnje za volanom.

Program prevencije LaqoPrevent dostupan je LAQO privatnim korisnicima i u potpunosti je dobrovoljan

Od lansiranja u listopadu 2020. godine, LAQO – prvo 100 posto digitalno osiguranje – pravi je hit među hrvatskim osiguranicima. Oni su prepoznali prednosti ugovaranja osiguranja u samo jednoj minuti, bez ijednog papira.

“Želimo da naši korisnici znaju da smo njihov partner koji sustavno radi na prevenciji i sprečavanju nezgoda. Nastavit ćemo s razvojem i sa svakim novim osiguranjem koje lansiramo u sklopu LAQO branda koristit ćemo nove napredne tehnologije kako bi osiguranici uvijek dobili više od police osiguranja. Zadovoljan korisnik je u DNK LAQO branda”, rekla je Ana Zovko, direktorica Sektora za digitalni razvoj u CO.

Video: Croatia osiguranje – LaqoPrevent program

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -