croasia institut - zšem - 2021.

CroAsia institut – znanstvena i poslovna institucija za povezivanje s Azijom

Zagrebačka škola ekonomije i managementa osnovala je znanstvenu, obrazovnu i poslovnu instituciju CroAsia institut. Cilj instituta je sustavno i dugotrajno povezivanje Hrvatske i jugoistočne Europu s Kinom i Azijom. ZŠEM-ov CroAsia institut kontinuirano će stvarati profesionalnu interdisciplinarnu bazu znanja, neophodnu za učinkovitiju i obostrano korisniju komunikaciju.

Također, pružat će analize različitih aspekata odnosa Hrvatske i zemalja u okruženju s Kinom i Azijom. Nudit će i svjež pogled na događaje od regionalne i svjetske važnosti. I na kraju, povezivat će ljude doprinoseći razmjeni znanja educirajući stručnjake, znanstvenike, studente i širu javnost.


Vodstvo CroAsia instituta, Mato Njavro, dekan ZŠEM-a, Zvonimir Stopić i Ivica Bakota, imaju više od desetljeća neprekinutog iskustva aktivnog rada u zemljama Azije. Bilo kroz poslovne suradnje, istraživačke projekte ili kao predavači u vrhunskim azijskim obrazovnim institucijama. Poznavatelji su kulture i poslovnih prilika u privatnom i javnom sektoru azijskih zemalja. Mato, Zvonimir i Ivica doktorirali su na temama iz područja ekonomije, financija, međunarodnih odnosa, povijesti i politike vezanih uz Aziju, Kinu, Hrvatsku te regiju.

Partneri CroAsia instituta su China-CEE institut, sveučilište Capital Normal Peking i Pekinško sveučilište za strane jezike (Beijing Foreign Language Univeristy). U radu CroAsia instituta aktivno će sudjelovati grupa stručnjaka sa širokim i svestranim međunarodnim diplomatskim i poslovnim iskustvom.

CroAsia institut podržat će i Kolinda Grabar Kitarović

Ona je bivša pomoćnica glavnog tajnika NATO-a i četvrta predsjednica Republike Hrvatske. Uz nju, tu je i izvršni potpredsjednik i voditelj digitalnih usluga u tržišnom području sjeveroistočne Azije za Ericsson Siniša Krajnović. Navest ćemo i glavnog stratega Centra za strateške budućnosti pri uredu premijera Singapura Chor Pharn Leea, generalnog menadžera Gojek Singapura Lien Choong Luena, poslovnog leadera, pokretača inovacija i stručnjaka za digitalni marketing Dejana Kutnjaka te Mirka Jurišića, voditelja nadgledanja, nadzora i kontrole za Aziju u UBS-u.

“ZŠEM-ov CroAsia institut Hrvatskoj će nastojati pružiti svježi, novi, razuman i što je više moguće objektivniji pogled na Aziju i Kinu. To u aktualnim geopolitičkim i globalnim socioekonomskim okolnostima za zemlju poput Hrvatske može biti od presudne važnosti za njen budući razvitak”, rekao je Mato Njavro. Više o ZSEM CroAsia Institute doznajte na mrežnim stranicama na adresi croasia.hr.

Zagrebačka škola ekonomije i managementa već surađuje s nekim od prestižnih akademskih institucija u Aziji. Izdvojit ćemo East China University of Science and Technology, Xi’an International University, Jiangxi University of Finance and Economics, Hong Kong Baptist University, Nanyang Technological University i Singapore Management University. Više o ZŠEM-u doznajte na mrežnim stranicama na adresi zsem.hr.

Tagged