saša burić - combis - 2020

Combis realizirao projekt virtualizacije i inženjerima Rimac Automobila osigurao neometan rad od kuće

Combis, regionalni sistem integrator uspješno je realizirao projekt virtualizacije zahtjevnih grafičkih radnih stanica, neophodnih za rad CAD/CAM (computer aided design / manufacturing) inženjera tvrtke Rimac Automobili, što se pokazalo ključnim u vrijeme pandemije korona virusa kada je većina zaposlenika, nih preko 700, radila od kuće. Combis je ponudio svoju ekspertizu za povezivanje više različitih rješenja tvrtki partnera te ih je uspješno integrirao i tako osigurao isporuku personaliziranih grafičkih virtualnih radnih stanica CAD / CAM inženjerima Rimac Automobila s bilo koje lokacije odnosno bilo kojeg uređaja.

“Inženjeri Rimac Automobila rade sa softverima koji zahtijevaju snažne procesore i grafičke kapacitete, a takve radne stanice su teško dobavljive. Naime, i inače su potrebni mjeseci da bi se takva vrsta opreme dobavila, a u izvanrednim slučajevima poput COVID-19 krize, kada isporuka svog hardvera, a posebice specijalističkog, u potpunosti staje, ovaj izazov postaje još izraženiji”, rekao je Saša Burić, Business Development Manager iz Combisa.

Combis ima veliko iskustvo u pripremi, implementaciji i održavanju VDI tehnologija, koje uključuju preko 25.000 virtualiziranih radnih mjesta.
Combisove kompetencije dokazuje i prestižna titula jedinog VMware Professional Services Offering partnera u Hrvatskoj za Istočnu Europu.

“Naši CAD / CAM inženjeri sada imaju pristup aplikacijama i resursima od bilo kuda, bilo kada, što nam je izuzetno važno za neometan nastavak rada. S Combisom planiramo i virtualizaciju dodatnih radnih površina, odnosno VDI (Virtual Desktop Infrastructure) za inženjere koji rade na proizvodnim procesima i na drugim pozicijama unutar tvrtke te za naše vanjske partnere”, rekao je Dubravko Hlede, IT Manager iz Rimac Automobila.

dubravko hlede - rimac automobili - 2020

PROČITAJTE VIŠE:

Tagged