ljetna škola pisanja 2020 - cekape zagreb

CeKaPe organizira “Ljetnu školu pisanja 2020” u terminu od 23. do 30. kolovoza 2020.

CeKaPe, Centar za kreativno pisanje iz Zagreba od 23. do 30. kolovoza 2020. godine u Dvorcu Stara Sušica, organizira Ljetnu školu pisanja 2020.
Do sada je preko 200 polaznika i polaznica završilo ljetnu školu pisanja. Na sedmodnevnim intenzivnim radionicama pisanja, u osami Gorskog kotara i izolaciji dvorca na rubu šume, živi se i piše književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica te večernje programe, književne tribine i razgovore s poznatim imenima književne i umjetničke scene. Ljetna škola pisanja ove godine nudi sedam različitih radionica: kratka priča, proza, poezija, radionica kritičkog čitanja, radionica “Šetnja književnim formama”, radionica “Kako početi” i radionica scenarija…

Voditelji radionica vodeća su imena hrvatske književne scene.

Olja Savičević Ivančević, jedna od najuspješnijih spisateljica u regiji, sjajna pjesnikinja ove je godine prvi puta u ljetnoj školi na radionici poezije.
Enver Krivac, jedan od najznačajnijih predstavnika riječke književne scene, nagrađivan pisac i voditelj u CeKaPe-u Rijeka, vodit će radionicu proze.
Radionicu kratke priče vodi pisac i novinar Davor Mandić, koji već četvrtu godinu mentorira radionicu pisanja u CeKaPe Rijeka, a u ljetnoj je školi od 2018. godine.

Nebojša Lujanović, ove godine vodi dvije radionice, obje autorske, koju je osmislio ekskluzivno za ljetnu školu – Radionica kritičkog čitanja i Šetnja književnim formama.

Karmela Špoljarić ove je godine prvi puta s nama, a svoju autorsku radionicu Kako početi osmislila je posebno za ljetnu školu.

Nakon tri godine u dvorac se vraća Sanja Kovačević s radionicom scenarija za kratki film. Autorica sada već kultne knjige Kvalitetne TV serije, osoba ogromnog znanja i iskustva, vodit će polaznike od ideje do scenosljeda.

Radionice se održavaju u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, a slobodno je vrijeme rezervirano za pisanje i rad na tekstovima. Uz svakodnevni, cjelodnevni rad na tekstu, organiziramo i književne tribine, razgovore s gostima, književne kvizove, zajednička druženja i završnu, javnu produkciju na kojoj svi polaznici čitaju tekstove napisane u ljetnoj školi i koja je otvorena za javnost.

Svi koji su u sušičkom dvorcu doživjeli i proživjeli sedam dana zadnjeg tjedna kolovoza, svoje stvaralačke i spisateljske dane dijele na “prije i poslije Ljetne škole pisanja”. Jer Ljetna škola je iskustvo koje mijenja.

Puna cijena, koja uključuje smještaj, puni pansion i kotizaciju za radionice je 3500 kuna, a za prijave do 1. srpnja odobravamo popust od 200 kuna.

Pozivamo vas da na web stranici cekape.com pronađete radionicu za sebe i pridružite nam se na ovoj jedinstvenoj književnoj avanturi!


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged