cargo partner - logističko distributivni centar - poslovna zona meridian 16 - velika gorica - 2021.

Cargo partner otvara logističko distributivni centar u Poslovnoj zoni Meridian 16

Cargo partner u siječnju 2022. godine u sklopu Poslovne zone Meridian 16 otvara se novi logističko-distributivni centar. Dodajmo da je ova poslovna zona u Velikoj Gorici jedna od najvećih zona te vrste i privatnih investicija u Hrvatskoj.

Poslovna zona Meridian 16 se prostire na više od milijun četvornih metara, a nalazi se u Ulici 153. brigade Hrvatske vojske u Velikoj Gorici. Zbog neposredne blizine zračne luke Franjo Tuđman, približnih 20-ak minuta od centra Zagreba i izravne veze s autocestom A11, ovo je područje zanimljivo mnogim domaćim i stranim logističkim tvrtkama.


Jedna od tvrtki koja je prepoznala potencijal ove lokacije i odlučila se proširiti tamo je i Cargo partner. To je tvrtka koja nudi uslugu međunarodnog i domaćeg prijevoza robe, logistike, špedicije, carinjenja i skladištenja. S novim modernim logističkim centrom u Zagrebu svojim klijentima nude ne samo skladište, već i potpuno integrirana logistička rješenja prilagođena potrebama klijenata.

Cargo partner je u novi centar uložio više od 4,5 milijuna kuna

A najviše se investiralo u najsuvremeniju opremu i sustav za skladišno poslovanje. Uz mogućnost skladištenja na 12.900 m2, od kojih je 900 m2 smješteno na mezaninu, ovaj centar uz suvremene sustave za kontrolu temperature i ventilacije osigurava idealne uvjete skladištenja. Imajući u vidu činjenicu da je Hrvatska u proteklih godinu dana pogođena s dva jača potresa, regalna konstrukcija u logističko-distributivnom centru je u skladu s najvišim Europskim protupotresnim standardima (Eurocode8). Za osiguranje robe visoke vrijednosti, postavljena je i visoka protuprovalnost.

“Tvrtka ima sjedište u Austriji i ima 40 skladišta te raspolaže s više od 260.000m2 skladišnog prostora diljem svijeta. Cargo partner Hrvatska je godinama njegovao strategiju razvoja u ugovornoj logistici. Također, slijedi i podupire istu strategiju kao dio grupacije otvaranjem novog centra u zoni Meridian 16. Na ovoj lokaciji ćemo ponuditi sveobuhvatan paket logističkih usluga za optimizaciju skladištenja i distribucije, rekao je direktor tvrtke Zoran Starčević.

Suvremene tehnologije za najkvalitetniju uslugu

Uz pomoć suvremenih tehnologija, poput SPOT platforme za vidljivost i suradnju u lancu opskrbe, ova logistička tvrtka će pružiti podršku kupcima u pogledu digitalizacije i automatizacije logističkih poslovnih procesa kao i za razvoj usluge upravljanja opskrbnim lancem. Također, osigurati će mogućnosti za razvijanje novih poslovnih prilika za cijelo hrvatsko gospodarstvo u općenitom smislu. Potencijal nove poslovne zone već su prepoznale brojne internacionalne tvrtke, a sada je i Cargo partner dio ove priče.

“Vjerujem da ćemo u suštini ove investicije ojačati društveno odgovorni segment naše tvrtke. Njime ujedno pružamo i podršku različitim područjima u smislu poboljšanja infrastrukture u Zagrebu. A ono u konačnici dovodi do povećanja broja radnih mjesta i unapređenja uvjeta poslovanja naprednijom tehnologijom. Važan cilj projekta je nedvojbeno i podupiranje hrvatske privrede. Nastojimo da Hrvatska postane konkurentnija, sigurnija i inovativnija zemlja. Želimo da se lakše prilagodi europskim i globalnim trendovima”, dodao je Zoran Starčević. Više o ovoj tvrtci doznajte na mrežnim stranicama na adresi cargo-partner.com/hr. A ako Vas zanimaju detalji poslovne zone Meridian 16, više doznajte na adresi meridian16.hr.

Tagged