parkiralište / zračna luka franjo tuđman zagreb / 2019.

Brzi antigen test u zagrebačkoj zračnoj luci za one koji idu u Amsterdam

Zbog ograničenja nizozemske vlade vezanih za ulazak u Nizozemsku, a koja su stupila na snagu 23. siječnja 2021. godine, u zračnoj luci Franjo Tuđman omogućen je brzi antigen test za putnike na letovima prema Amsterdamu.

Uz to, dobro je znati da je i zrakoplovna tvrtka KLM također razvila siguran alternativni protokol ispitivanja za posade koja napušta zračnu luku u zemljama koje nisu na vladinom popisu sigurnih zemalja. To uključuje brzi test antigena za posadu koji je organiziran u amsterdamskoj zračnoj luci Schiphol prije polaska iz i nakon povratka u Nizozemsku.

Nakon “konstruktivnih konzultacija” s nizozemskim Nacionalnim institutom za javno zdravlje i okoliš (RIVM), KLM je razvio “siguran alternativni protokol ispitivanja za posade koje napuštaju zračnu luku u zemljama koje nisu na vladinom popisu sigurnih zemalja”.

Također, KLM je proveo zabranu leta iz Ujedinjenog Kraljevstva, Južne Afrike i Južne Amerike za Nizozemsku od 23. siječnja. Dodajmo da su teretni letovi su izuzeti od ove zabrane.

Ukoliko dolazite u Amsterdam iz područja s visokim rizikom morate uz antigen test imati i PCR test

Za brojne putnike nametnuto ograničenje od četiri sata za test na antigen uzrokuje praktične probleme. Nemaju sve zračne luke na svijetu uređaje za testiranje antigena. KLM “pomaže putnicima tamo gdje je to moguće” pa je tako za putovanja iz Zagreba osigurano je brzo testiranje antigena na aerodromu.

Probno mjesto nalazi se na drugom katu putničkog terminala MZLZ. Bit će otvoreno od 5 sati do zatvaranja ukrcaja za Amsterdam. Ukoliko ćete koristiti ovu uslugu, ispišite obrazac i odnesite ga u zračnu luku kako bi ubrzali postupak. Putnici snose trošak testa i plaćaju ga na mjestu testiranja u gotovini ili kreditnom karticom. Sva ostala moguća ograničenja ulaska u Nizozemsku treba provjeriti izravno kod zrakoplovne tvrtke.

Sigurnost putnika na prvom mjestu

Sigurno održavanje letačkih poslov prioritet je od izbijanja pandemije koronavirusa početkom 2020. godine, a i dalje ostaje prioritet KLM-a. To je omogućilo održavanje dosadašnjih putovanja, repatrijacije i prijevoza potrebnog tereta. Uz to, KLM je u zrakoplovu poduzeo brojne mjere. Tu su za Vas HEPA filteri, zaštitne maske za lice i prilagodba usluga u zrakoplovu.

Također, “sigurnost i zdravlje putnika i osoblja ima najveći prioritet za KLM”, koji i ovim putem želi doprinositi borbi protiv pandemije koronavirusa. Više informacija o testiranju doznajte na mrežnim stranicama zagrebačke zračne luke.

Tagged