parkiralište zračne luke franjo tuđman zagreb 2019

Brzi antigen test u zagrebačkoj zračnoj luci za one koji idu u Amsterdam

Zbog ograničenja nizozemske vlade vezanih za ulazak u Nizozemsku, a koja su stupila na snagu 23. siječnja 2021. godine, u zračnoj luci Franjo Tuđman omogućen je brzi antigen test za putnike na letovima prema Amsterdamu.

Uz to, dobro je znati da je i zrakoplovna tvrtka KLM također razvila siguran alternativni protokol ispitivanja za posade koja napušta zračnu luku u zemljama koje nisu na vladinom popisu sigurnih zemalja. To uključuje brzi test antigena za posadu koji je organiziran u amsterdamskoj zračnoj luci Schiphol prije polaska iz i nakon povratka u Nizozemsku.

Nakon “konstruktivnih konzultacija” s nizozemskim Nacionalnim institutom za javno zdravlje i okoliš (RIVM), KLM je razvio “siguran alternativni protokol ispitivanja za posade koje napuštaju zračnu luku u zemljama koje nisu na vladinom popisu sigurnih zemalja”.

Također, KLM je proveo zabranu leta iz Ujedinjenog Kraljevstva, Južne Afrike i Južne Amerike za Nizozemsku od 23. siječnja. Dodajmo da su teretni letovi su izuzeti od ove zabrane.

Ukoliko dolazite u Amsterdam iz područja s visokim rizikom morate uz antigenski imati i PCR test

Za brojne putnike nametnuto ograničenje od četiri sata za test na antigen uzrokuje praktične probleme, jer nemaju sve zračne luke na svijetu uređaje za testiranje antigena. KLM “pomaže putnicima tamo gdje je to moguće” pa je tako za putovanja iz Zagreba osigurano je brzo testiranje antigena u zračnoj luci Franjo Tuđman.

Probno mjesto nalazi se na drugom katu putničkog terminala i bit će otvoreno od 5 sati do zatvaranja ukrcaja za Amsterdam. Ukoliko ćete koristiti ovu uslugu, ispišite (ako je moguće) i ispunite obrazac te ga odnesite u zračnu luku kako biste ubrzali postupak.

Putnici snose trošak testa i plaćaju ga na mjestu testiranja u gotovini ili kreditnom karticom. Sva ostala moguća ograničenja ulaska u Nizozemsku treba provjeriti izravno kod zrakoplovne tvrtke.

Sigurnost putnika na prvom mjestu

Održavanje letačkih poslova na siguran i odgovoran način prioritet je od izbijanja pandemije koronavirusa početkom 2020. godine i dalje ostaje prioritet KLM-a. To je omogućilo održavanje dosadašnjih putovanja, repatrijacije i prijevoza potrebnog tereta. Uz to, KLM je u zrakoplovu poduzeo brojne mjere, kao što su HEPA filteri, zaštitne maske za lice i prilagodba usluga u zrakoplovu.

Također, “sigurnost i zdravlje putnika i osoblja ima najveći prioritet za KLM”, koji i ovim putem želi doprinositi borbi protiv pandemije koronavirusa. Više informacija o testiranju doznajte na mrežnim stranicama zagrebačke zračne luke.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -