tvornica bobis solin / 2021.

Bobis otvorio tvornicu u Solinu kapaciteta 60 milijuna proizvoda godišnje

Bobis, dalmatinski lider u pekarsko – slastičarsko proizvodnji i jedna od najznačajnijih hrvatskih tvrtki u toj djelatnosti, otvorio je i pustio u rad novu tvornicu u Solinu. Otvaranje pogona jedan je od najznačajnijih događaja u povijesti tvrtke utemeljene davne 1949. godine. Njezino ime – Bobis – jedno je od prepoznatljivih splitskih i dalmatinskih brandova s dugom tradicijom.

Tvornica je otvorena u četvrtak, 18. ožujka 2021. godine, a u nju je uloženo više od 150 milijuna kuna. Sredstva su uložena u izgradnju i opremanje nove tvornice te adaptaciju stare upravne zgrade. Novi proizvodni kapaciteti se prostiru na dva kata u ukupnoj korisnoj površini od 13.200 četvornih metara.


Temeljni cilj u realizaciji ovog važnog ulaganja je modernizacija i automatizacija proizvodnih procesa. Uz to nastoje se zadržati tradicionalne metode proizvodnje koji jamče kvalitetu finalnih proizvoda. Pri tome su primjenjivani najsuvremeniji tehnički, tehnološki i higijenski standardi. Također, pazilo se na standarde zaštite na radu, što novu tvornicu Bobis čini jednom od najmodernijih u regiji.

Glavna strateška odrednica Bobisa je primjena tradicionalnih metoda i receptura proizvodnje kao jamstva kvalitete finalnih proizvoda. Tvrtka se pri tome profilira kao kraft pekara kojoj je fokus proizvodnja zdravih proizvoda bez aditiva. Primjenjuje prirodni kvasac, koji su suštinski otklon od industrijskog pristupa pekarskoj i slastičarskoj proizvodnji. Sirovina koju tvrtka koristi u proizvodnji dominantno je domaćeg porijekla i nabavljena od hrvatskih dobavljača. To se većinom odnosi na brašno kao ključni komponent, ali i na druge potrebne sirovine.

Proizvodni kapacitet nove tvornice Bobis u Solinu je preko 60 milijuna proizvoda godišnje

U dogledno vrijeme je planirano širenje kapaciteta za dodatnih 40 do 50 milijuna proizvoda na godinu. Ukupni proizvodni asortiman se sastoji od 400 pekarskih i slastičarskih artikala, sa mogućnostima širenja asortimana kroz nove proizvode i inovacije, po čemu je Bobis poznat još od svoga utemeljenja.

Tvrtka danas ima 67 vlastitih prodajnih mjesta. Proizvodi su dostupni i u prodajnom mreži Tommyja, vodećeg maloprodajnog lanca na jadranskoj obali. Bobis zapošljava 600 radnika i raspolaže sa respektabilnim logističkim kapacitetima te vlastitim voznim parkom za distribuciju i dostavu. Tvrtka već nekoliko godina posluje u okviru Tommy grupe koja je u vodeći i najznačajniji poslovni sustav u Dalmaciji, sa relevantnom pozicijom i u nacionalnim okvirima. Više doznajte na mrežnim stranicama tvrtke na adresi bobis.hr.

Tagged