badel 1862 / logo / 2022.

Badel 1862 preuzima sve brendove vina i kvasine Dalmacijavina

Nakon što je početkom 2020. godine preuzeo brendove jakih alkoholnih pića, Badel 1862 je zaključio dogovor s Dalmacijavinom i o preuzimanju krovnog brenda. Također, Badel 1862 će preuzeti sve brendove vina i kvasine. Budući da je Dalmacijavino jedan od najprepoznatljivijih brendova s područja Dalmacije, Badel 1862 tu dugu tradiciju želi očuvati.

“Vinski asortiman Dalmacijavina, kao i jaka alkoholna pića koja smo prethodno preuzeli, proizvodit će se u pogonima Vinoploda u Šibeniku. Dodat ću da će se kvasina proizvoditi u Badelovim pogonima u Sisku. Ovim dogovorom Badel 1862 i Vinoplod dodatno osnažuju svoje pozicije na vinskom tržištu, posebice u lokalnim dalmatinskim sortama kao što su Debit i Drniški Merlot“, rekao je Krešimir Lokas, direktor Vinoploda.

Punjenjem vinskih brendova Dalmacijavina dodatno pojačavamo proizvodnju u šibenskim pogonima. A korištenjem sinergija i daljnjim ulaganjima u razvoj sada još većeg broja vinskih brendova dobivamo dodatne mogućnosti kvalitetnog proširenja portfelja i rasta prodaje”, dodao je Krešimir Lokas. Više o ovoj šibenskoj tvrtci doznajte na mrežnoj adresi vinoplod-vinarija.hr.

Badel 1862 će brend Dalmacijavino nastaviti razvijati kako bi ga “približili i novim generacijama potrošača”

“S obzirom na dugogodišnju suradnju s tvrtkom Badel 1862, koja je od nas otkupljivala sirovine pa preuzela brendove jakih alkoholnih pića prije dvije godine, prodaja krovnog brenda Dalmacijavina upravo Badelu bio je poslovno prirodan slijed događanja. Tvrtka Oštrc i dalje će poslovati s Badelom. No, sada će to biti kroz najveći okrupnjeni dalmatinski vinograd u Petrovom polju. Iz njega će se većina sirovine prodavati upravo Badelu i Vinoplodu. To znači da se će se proizvodi Dalmacijavina i dalje raditi od istog grožđa od kojeg su se radili posljednjih 70 godina”, rekao je Luka Diel Zadro, predsjednik uprave Dalmacijavina.

“Ugovor je potpisan na obostrano zadovoljstvo. Zaista vjerujem da će brendovi Dalmacijavina u budućnosti biti kvalitetno pozicionirani na tržištu. Osim većeg fokusa na potencijal našeg vinograda, u smislu još većih i kvalitetnijih prinosa, ali i gastronomsko-turističke priče koju razvijamo posljednjih godina, u narednom periodu još intenzivnije ćemo se fokusirati na poslovanje i razvoj jednog od najjačih regionalnih brendova pića – Pipi. Nastojat ćemo osigurati njegovo daljnje širenje”, dodao je Luka Diel Zadro. Više informacija o Dalmacijavinu doznajte na mrežnim stranicama na adresi dalmacijavino.hr. A što ima novo u Badelu doznajte na njihovim mrežnim stranicama na adresi badel1862.hr.

VIDEO: Antique

Tagged