atino bosch laserski nivelir / 2021.

Atino Bosch – ručni laserski nivelir – pričvršćivanje, poravnanje i mjerenje!

Atino je prvi ručni laserski nivelir tvrtke Bosch s ugrađenim metrom za “uradi sam” korisnike. Pojednostavljeno poravnanje – to je motivo iza kojeg stoji ovaj koristan izmjerni uređaj. Taj jedinstveni koncept korisniku omogućuje poravnanje i pričvršćivanje predmeta na zid na brz i jednostavan način bez potrebe za uključivanjem dodatne osobe.

Okrugli laserski nivelir s rotirajućim kućištem može se pričvrstiti na zid s pomoću jastučića s gelom ili zatika, ovisno o teksturi zida. Njegova laserska linija potom se može poravnati vodoravno ili okomito na 0, 90, 180 i 270 stupnjeva.

Preciznost poravnanja iznosi ±0,3 stupnja. LED prsten u sredini upotrebljava sustav boja na semaforu za prikaz propisnog poravnanja alata: ako prsten svijetli crvenom bojom, laserska linija nije precizno poravnata. Ako gornja polovica prstena svijetli žutom bojom, laserska linija gotovo je ravna – samo okrenite kućište malo prema gore. Ako donja polovica prstena svijetli žutom bojom, okrenite kućište malo prema dolje.

Ako LED prsten svijetli zelenom bojom, laserska linija ispravno je poravnata. Sve pogreške u poravnanju koje se događaju prilikom postavljanja vješalica za jakne, okvira za slike, polica i sličnoga sada su stvar prošlosti.

Atino Bosch laserski nivelir – jednostavno poravnanje s intuitivnim konceptom rada

Pričvršćivanje, poravnanje i mjerenje od sada samo s jednim alatom! Sam rad s Atinom je vrlo intuitivno. Laserski nivelir jednostavno se pričvršćuje na glatke površine pomoću jastučića s gelom. Neće otpasti ni s materijala kao što su pločice, drvo, mramor ili beton. Da biste ga pričvrstili na zid, samo uklonite zaštitnu kapicu i pritisnite alat na zid na željenoj visini. Za zidove s grubom površinom dostupna je adapterska pločica sa zatikom. Jednostavno zamijenite jastučić s gelom adapterskom pločicom sa zatikom koja Atino drži na mjestu na željenom položaju s pomoću dva mala zatika.

Potom uključite laserski nivelir pritiskom na jedinu tipku i okrenite kućište obloženo materijalom za ugodno držanje u željenom smjeru, sve dok laserska linija ne bude ispravno poravnata. Za omogućavanje preciznog označavanja prve referentne točke, Bosch Atino je opremljen rupom za označavanje u središtu uređaja.

Zahvaljujući metru na izvlačenje, sve ostale oznake mogu se postaviti uzduž laserske linije do udaljenosti od 1,5 metra. To vam omogućuje pozicioniranje svega od zidnih ogledala do šipki za zavjese ili nosača za televizore na brz i precizan način. Atino će biti dostupan od rujna 2021. godine, a više informacija doznajte na mrežnoj adresi bosch-diy.com.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -