ar packaging croatia - istragrafika kanfanar - 2020.

AR Packaging Croatia ulaže više od 5 milijuna eura u strojeve i opremu

AR Packaging Croatia iz Kanfanara, bivša Istragrafika, i u teškim vremenima za gospodarstvo Istre i Hrvatske kreće s investicijskim ciklusom već u kolovozu ove godine.

Najveći proizvođač komercijalne kartonske ambalaže u Hrvatskoj i regiji, radi poboljšanja rezultata poslovanja, donio je planove proširenja svojih kapaciteta i pružanja dodatnih usluga zahtjevnim kupcima u Hrvatskoj i inozemstvu.


Tvrtka zapošljava više od 130 zaposlenika i svoje proizvode izvozi u više od 10 europskih zemalja. Svojom ambalažom krasi brandove poznatih tvrtki u Hrvatskoj i inozemstvu. Neki od većih kupaca su: Heineken, Kraš, Hipp, Podravka, Belupo, BAT i mnogi drugi. U prošloj 2019. godini ostvarila je rast proizvodnje od 7% i proizvodnje te preradila preko 8.000 tona kartona.

“Otežano poslovanje zbog pandemije koronavirusa odrazilo se djelomično i na našu tvrtku. Prvenstveno se to osjetilo kod kupaca iz konditorske i kozmetičke industrije. Naša je snaga u tome da imamo diverzificirani portfolio kupaca iz različitih industrija i tržišta. Tako imamo kupce iz duhanskog, prehrambenog, farmaceutskog, kemijskog i kozmetičkog segmenta. Vrlo je rijedak scenarij da u svim industrijama bude pad proizvodnje. Pokazalo se da su neki kupci i industrije imali pad, dok smo kod ostalih bilježili rast. To nam je omogućilo da imamo stabilne prihode. Naravno da nas ne veseli stanje u gospodarstvu i vrlo smo oprezni u predviđanjima”, rekao je Enis Kancelir, direktor AR Packaging Croatia.

Nova investicija usmjerena je u nabavu i instalaciju modernog stroja za tisak sa 8 boja, segmentnim lakom i UV tehnologijom

To će omogućiti veću efikasnost procesa i postizanje dodatnih kapaciteta. Cilj tvrtke je rast u sljedećem razdoblju za više od 20%. Dodajmo da je ovo najzačajnija investicija u proteklim godinama. Također, koncem 2019. u tvornici je uspostavljen novi jedinstveni IT sustav Grupe.

“Proizvodnja u modernoj tvornici u Kanfanaru odvija se kontinuirano u tri smjene, često i subotom. Narudžbe su popunile naše kapacitete mjesec dana unaprijed. Vrijedni zaposlenici su upravo u prvom dijelu godine napravili izniman rezultat i postigli cilj kao i pripadajuće stimulativne nagrade. U proteklim mjesecima nije bilo smanjivanja radne snage niti odlazaka iz tvrtke. Poslovanje je vrlo stabilno”, dodaje Enis Kancelir.

Važnost ambalaže

Ambalaža je strateški proizvod bez koje nije moguće proizvesti niti plasirati proizvode u trgovačke lance. U trenutku pojave koronavirusa došla je do izražaja i potreba za sigurnim i higijenskim pakiranjem tijekom pandemije. Sigurno i higijensko pakiranje može spasiti živote tijekom krize poput pandemije koronavirusa. Svojim visokim standardima moderna industrija ambalaže kvalificirana je da nudi kutije i kompletnu paletu proizvoda koji pomažu u ograničavanju širenja pandemije.

Zdravlje je još više na umu svih ljudi tijekom tekuće krize s koronavirusom. U ovoj je situaciji ključno održavati učinkovit lanac opskrbe lijekovima i drugom potrebnom robom. Dobro dizajnirana ambalaža održava medicinske proizvode čistima i sterilnima te osigurava sigurnu isporuku pripremljene hrane, svježe hrane, mlijeka u prahu za novorođenčad i još mnogo toga.

Glavni je prioritet za ambalažnu industriju da i dalje isporučuje optimizirano pakiranje

Na ovaj način zdravstvo održava mogućnost pružanja skrbi, supermarketi ostaju u potpunosti opskrbljeni i potrošači mogu kupiti hranu za iznošenje. Kao lider u izradi komercijalne kartonske ambalaže u regije, AR Packaging Croatia je brzo implementirala dodatne mjere opreza zbog koronavirusa te nastavlja opskrbljivati svoje kupce, a time i služiti društvu na najbolji mogući način.

Rješenja za pakiranje pružaju važne funkcije danas, a također su osmišljena da zadovolje potrebe održivosti za dane i godine koje dolaze.

O tvrtci AR Packaging Croatia

AR Packaging Croatia, bivša Istragrafika iż Kanfanara, članica je AR Packaging Grupe, jedne od vodećih europskih Grupa u sektoru ambalaže s neto prodajom većom od 900 milijuna eura, 5.500 zaposlenih i 28 tvornica u 13 zemalja. Grupa nudi jedinstveni asortiman rješenja za pakiranje iz svojih specijaliziranih pogona.

Svojom širokom ponudom proizvoda i dubokim poznavanjem ambalaže na bazi kartona i fleksibilnog pakiranja tvrtkama – kupcima stvara dodanu vrijednost. Sjedište tvrtke je u Lundu (Švedska). Više informacija o tvrtci doznajte na njihovim mrežnim stranicama na adresi ar-packaging.com.

Tagged