air canada rouge - boeing 767-300 - zagreb - 2018

Air Canada Rouge uvela izravni interkontinentalni let “Toronto – Zagreb – Toronto”

Tradicionalnim vodenim pozdravom u Zračnoj luci Franjo Tuđman obilježen je dolazak novog zrakoplovnog prijevoznika Air Canada Rouge na liniji “Toronto – Zagreb – Toronto”. Air Canada je u Hrvatskoj posljednji put letjela u ljeto 1991. godine i svojim ponovnim dolaskom obogatit će Zagreb i zagrebačku zračnu luku još jednim interkontinentalnim letom.

Prigodna svečanost u povodu inauguracijskog leta aviokompanije Air Canada Rouge održana je u prostoru međunarodnog odlaska Zračne luke Franjo Tuđman, uz sudjelovanje putnika koji su čekali povratni let za Toronto.

U ime domaćina Međunarodne zračne luke Zagreb, dobrodošlicu Air Canada Rougeu zaželjela je Ivana Akmadžić, izvršna komercijalna direktorica MZLZ Zemaljske usluge, naglasivši da će novi zrakoplovni prijevoznik dodatno utjecati na pozitivne prometne rezultate i rast broja putnika koje Zračna luka Franjo Tuđman kontinuirano bilježi dulje razdoblje.

Carolyn Hadrović, predstavnica aviokompanije Air Canada Rouge koja je pristigla zrakoplovom iz Toronta, izrazila je zadovoljstvo svečanim dočekom u Zagrebu i suradnjom s timom zagrebačke zračne luke te istaknula uvjerenje kako će ovaj let pridonijeti dodatnom zbližavanju Hrvatske i Kanade te jačanju gospodarskih i turističkih veza koje Kanada i Hrvatska tradicionalno njeguju.

U ime Veleposlanstva Kanade okupljenima se obratio i Daniel Zaharychuk, Voditelj programa Službe za vanjsku politiku i diplomaciju Veleposlanstva Kanade, koji je istaknuo da se ove godine obilježava 25. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa između Kanade i Hrvatske, a dolazak Air Canade Rouge na izravnom letu za Toronto će, uz ostalo, biti snažan generator gospodarskih i turističkih dolazaka kojih je prošle godine bilo više od 150.000.

Air Canada Rouge je najveći kanadski avioprijevoznik s flotom od preko 400 zrakoplova koji prometuju na više od 350 odredišta u Kanadi i svijetu.  Matična zračna luka ovog zrakoplovnog prijevoznika je u Torontu, zračnoj luci s gotovo 50 milijuna putnika i najvećim čvorištem međunarodnih putnika u Sjevernoj Americi.

Air Canada Rouge u Zagreb će letjeti zrakoplovima tipa Boeing 767-300, a let će trajati 9 sati i 25 minuta.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -