agrorocks 2023 | osijek hrvatska

AgroRocks 2023 – poljoprivredna konferencija se održava u petak, 15. rujna, u osječkom Centru za posjetitelje Tvrđa

Uskoro počinje konferencija AgroRocks 2023, koja će u osječkom Centru za posjetitelje Tvrđa okupiti poljoprivredne proizvođače, poduzetnike, međunarodne stručnjake, znanstvenu zajednicu, predstavnike javne i državne uprave te medije. U središtu Slavonije, u Osijeku, na Međunarodni dan demokracije, u petak, 15. rujna 2023. godine, analizirat će se goruće teme domaće proizvodnje hrane. Također, tražit će se nova rješenja i modele održive poljoprivrede i ruralnog razvoja. U fokusu ovogodišnje konferencije AgroRocks dvije su vrlo aktualne teme – klimatske promjene i sigurnosni izazovi.


Poznati meteorolog Zoran Vakula, ponudit će odgovor na pitanje kakvu prilagodbu agrara promjena klime stvara. A kako se pripremiti na sve veće rizike u globalnoj trgovini poljoprivrednim robama objasnit će Robert Jurišić, agrarni analitičar. Također, kroz tri panel rasprave govorit će se o budućnosti i tehnologijama u najvažnijim sektorima poljoprivrede. A to su žitarice i uljarice, meso i mlijeko te voće i povrće.

Neke od tema konferencije AgroRocks 2023 su Što je danas uopće samodostatnost, kada smo dijelom Europske unije?, Kako pomiriti ciljeve Zelenog plana i potreba tržišta?, Na koji način s manjom potrošnjom pesticida zadržati konkurentnost?, Koliku ulogu u današnjoj proizvodnji mesa i mlijeka imaju IT rješenja?, Zašto u sljedivosti hrane još uvijek ne koristimo blockchain tehnologiju? i Hoće li robotika riješiti problem manjka radne snage?.

Ova poljoprivredna konferencija se održava u petak, 15. rujna, u Centru za posjetitelje Tvrđa u Osijeku

Panelisti ove konferencije bit će, između ostalih, Tonino Picula, zastupnik u Europskom parlamentu. A govorit će i Kemal Hrnjić, ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Federacije Bosne i Hercegovine, Vlado Čondić, predsjednik udruženja poljoprivrede HGK, Josip Haramija, predsjednik Hrvatskog agronomskog društva te predstavnici vodećih tvrtki domaće prehrambene industrije.

Stručnjaci s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti i Agrokluba predstavit će rezultate istraživanja online servisa baziranih na satelitskim fotografijama za potrebe domaćih proizvođača hrane. A na konferenciji AgroRocks 2023 će se održati i veliko finale izbora RuralFoto 2023. Proglasit će se pobjednik, održat će se izložba i dodjela nagrada najboljim ruralnim fotografijama. I dodajmo, za RuralFoto 2023 nominirano je više od 1.200 fotografija!

Ulaznice za konferenciju AgroRocks 2023 još je uvijek moguće nabaviti putem online sustava Eventim. Napomenimo da je njihova cijena 50 eura. A ista uključuje cjelodnevno praćenje programa uživo, snack i kavu u pauzi, buffet-ručak te prigodni poklon paket. A detaljni program konferencije možete doznati na mrežnim stranicama na adresi agroklub.com.

VIDEO: AgroRocks 2022 – konferencija o novim tehnologijama u agraru

Tagged