aci marina milna - adriatic croatia international club 2021

ACI marina u poslovnoj 2020. godini ostvarila 180 milijuna kuna prihoda

Adriatic Croatia International Club za djelatnost marina d.d. (ACI Marina) u poslovnoj 2020. godini ostvarila je 179,7 milijuna kuna poslovnih prihoda, pokazuje objavljeno nerevidirano izvješće o rezultatima poslovanja. U navedenom poslovnom razdoblju EBITDA tvrtke ACI iznosila je 70,7 milijuna kuna.

Unatoč otežanim uvjetima poslovanja, ACI je ostvario pozitivan neto financijski rezultat u iznosu od 194 tisuće kune. Rezultati ACI-jeva poslovanja u poslovnoj 2020. su više nego zadovoljavajući, s obzirom na to da je ta godina bila izazovna za sve poslovne subjekte u Hrvatskoj, a posebice za one u turističkom sektoru.

Zanimljiv je i podatak da je usluga godišnjeg veza zadržana gotovo na razini prošle godine, što je s obzirom na okolnosti i utjecaj pandemije koronavirusa na nautičku sezonu, sjajan poslovni uspjeh.

“Možemo reći da smo više nego zadovoljni ostvarenim poslovnim rezultatima, s obzirom na okolnosti u kojima su se našli gospodarstvo i turizam u protekloj godini. Smatramo kako su ostvareni rezultati u prvom redu posljedica očuvanja partnerskih odnosa s ključnim poslovnim partnerima, zatim smanjenja rashodovne strane, a sve to uz zadržavanje svih materijalnih prava zaposlenika ACI-ja. Vjerujemo kako su naši zaposlenici te poslovni partneri ključna snaga tvrtke, koju ćemo nastojati zaštititi i u narednom razdoblju”, rekao je Kristijan Pavić, predsjednik Uprave društva ACI d.d.

ACI Marina je u prethodnom razdoblju podmirila ranije preuzete obveze i pokrenula investicije u iznosu od 47,5 milijuna kuna

ACI napominje da su “u ovom trenutku fokusirani na produljenje rokova trajanja koncesija i promišljanja o poslovnim prilikama u okruženju”. “Smatramo nužnim osigurati preduvjete za dugoročnu budućnost Društva, koja je sada limitirana koncesijskim ugovorima od kojih većina ističe 2030. godine”, dodaje Kristijan Pavić.

U protekloj godini ACI je očuvao radna mjesta, bez potrebe za zadiranjem u plaće i materijalna prava zaposlenika. Uz to, tvrtka je pomogla 200-tinjak poslovnih partnera te im tako omogućila kontinuitet poslovanja. Osim toga, ACI je i tijekom 2020. godine nastavio s praksom društveno odgovornog poslovanja podržavajući rad udruga i drugih organizacija civilnog društva, koje su vezane za zaštitu okoliša, djecu i mlade, humanitarnu djelatnost, znanost i sport, donacijama u iznosu od 2,3 milijuna kuna.

Na kraju nautičke sezone ACI marinama Cres, Dubrovnik, Žut, Opatija i Šimuni pristigle su nagrade i priznanja Nautičke patrole

Podsjetimo, ACI je nositelj nautičkog turizma u Hrvatskoj koji generira čak 1,5 milijardu eura prihoda ukupnog turističkog sektora. Tvrtka upravlja s 22 marine diljem Jadrana i preko 5.800 vezova te je odličan primjer razvoja turističke ponude i nautičkih sadržaja u Lijepoj našoj.

Tijekom 2021. godine tvrtka Adriatic Croatia International Club planira kapitalna ulaganja u iznosu 88 milijuna kuna. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama ACI-ja na adresi aci-marinas.com.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -