flexi baby program - a1 hrvatska :: 2020.

A1 Hrvatska uvodi 6-satno radno vrijeme za roditelje nakon rodiljnog dopusta uz puni iznos plaće

Pogodnostima koje pruža “Flexi baby program” tvrtke A1 Hrvatska pod jednakim uvjetima mogu koristiti i majke i očevi koji koriste rodiljni odnosno roditeljski, posvojiteljski ili udomiteljski dopust. “Flexi baby program” nova je nadopuna postojećim mjerama obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike koje A1 Hrvatska već dulji niz godina provodi i kontinuirano nadograđuje. “Flexi baby program” nastavak je “Flexerice”, programa koji zaposlenicima omogućuje fleksibilne oblike mjesta i vremena rada. A uz to svako rođeno dijete daruje 10.000 kuna te paket dobrodošlice.

A1 je i jedna od prvih kompanija u Hrvatskoj koja je uvela korporativni vrtić za djecu zaposlenika. A u okviru projekta Leteće dadilje organizira aktivnosti za djecu zaposlenika tijekom zimskih praznika. Tako se klinci mogu baviti skijanjem i pohađati digitalnu akademiju. Svake godine na dan otvorenih vrata djeca zaposlenika tvrtke A1 posjećuju njihova radna mjesta i sudjeluju u radionicama i igraonicama. A u blagdansko vrijeme tvrtka organizira dječje predstave i daruje bonove za djecu.

A1 Hrvatska se posebno brine za zaposlene tijekom epidemije koronavirusa

Ove pogodnosti tvrtka je u vrijeme epidemije koronavirusa nadogradila oslobađanjem trudnica obveze rada uz 100-postotnu naknadu plaće te omogućavanjem roditeljima s malom djecom maksimalnu fleksibilnost u radu i odabiru smjena. Također, tvrtka je izdala Vodič kroz aktivnosti za djecu i roditelje s prijedlozima kako zabaviti djecu tijekom boravka i rada od kuće. Uz to, jednom tjedno organizira virtualno pričanje priča za djecu zaposlenika.

“Postati roditelj jedno je od najljepših životnih iskustava. Ono osim neizmjerne sreće obilježava i prilagodba na nove okolnosti i suočavanje s brojnim izazovima. U ovoj osobitoj fazi života želimo stoga roditeljima biti oslonac. Za početak, omogućujemo im kraće radno vrijeme za istu plaću. I to zato kako bi više mogli biti s onima koji ih najviše trebaju u svojim prvim koracima kroz život. Uvođenjem ovog, kao i drugih inovativnih oblika rada i pogodnosti, našim zaposlenicima nastojimo osigurati dobru ravnotežu poslovnog i privatnog života, a time i veću produktivnost, jednake mogućnosti za razvoj karijere i podršku kompanije u životnim okolnostima u kojima im je ona najpotrebnija”, rekao je Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije A1 Hrvatska.

A1 je nositelj MAMFORCE Standarda

Zahvaljujući brojnim pogodnostima za zaposlenike A1 Hrvatska je godinama jedan od najpoželjnijih poslodavaca na tržištu. Također, nositelj je MAMFORCE certifikata za izvrsnost u omogućavanju ravnoteže posla i obitelji. Nadalje, A1 Hrvatska prvi nje ositelj priznanja Izvrsnost u izazovima koje SELECTIO od ove godine dodjeljuje organizacijama za kvalitetne prakse HR managementa u nepredvidljivim okolnostima.

A1 je za vrijeme ovog izazovnog perioda vezanog uz koronavirus pokazao da sustavno brine za svoje zaposlenike. Tvrtka je pokrenula razne inicijative i prakse, a prema rezultatima istraživanja zadovoljstva zaposlenika provedenog u jeku pandemije koronavirusa, porasle su angažiranost, motivacija i povjerenje u leadership.

A1 Hrvatska posebno brine o mladim majkama

Osim što podržava nove roditelje među svojim zaposlenicima, A1 Hrvatska brine i o mladim majkama među svojim korisnicama. Tako je za korisnice mobilnih usluga koje su postale mame u 2020. godini pripremila posebne promotivne pakete. Oni uključuju besplatan neograničeni paket interneta uz Mobilnu M tarifu i do 500 kuna popusta na kupovinu mobilnog uređaja uz Mobilnu M ili L tarifu.

Ovi promotivni paketi, kojima A1 želi omogućiti neometan kontakt s bližnjima i informiranje o roditeljstvu, dostupni su mamama koje su to postale rođenjem, posvajanjem ili udomljavanjem djeteta u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine. Pogodnosti mogu iskoristiti kroz A1 digitalne kanale odnosno posjetom u A1 virtualni shop. Također, više se možee doznati o ponudi i na A1 web stranici na adresi a1.hr.

U sklopu kampanje Svijet kako ga vide mame A1 Hrvatska organizira i podcast! Zvat će se Mom Talk s Idom Prester, a govorit će se i o tome Kako se pripremiti na izlazak iz bolnice? Uz Idu na panelu sudjeluju Maja Bonačić, psihologinja, dječja terapeutkinja i triatlonka te Rajna Raguž, bivša Miss Hrvatske, photo influencerica i majka troje djece. Mom Talk možete pratiti na A1 FaceBook profilu u petak, 5. lipnja 2020. godine s početkom u 15:30 sati.

Tagged